10 najčešćih modnih katastrofa koje odaju da muškarac nema stila

1. Pantalone

Pantalone
Foto: esquire.co.uk
Izbegavajte pantalone koje slopodno padaju na krajevima i prekrivaju cipele. Delovaćete staromodno, neuredno, a vaše cipele neće moći da dođu do izražaja.

2. Veći ili manji broj

Veći ili manji broj
Foto: giphy.com
Birajte odeću koja vam odgovara. Često uzmemo veličinu XL, iako nam zapravo pristaje L. Ukoliko vam se čini da vam veličina M ipak ne pristaje, opredelite se za L. Kada vam odeća pristaje, postoji 80% šanse da ćete i vi izgledati privlačnije.

3. Odabir odela

Odabir odela
Foto: esquire.co.uk
Odelo predstavlja čoveka. Boja, to koliko vam odelo zapravo pristaje i materijal od kog je odelo napravljeno su 3 najvažnije stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju. Čak i kada kupujete gotovo odelo, potrudite se da odaberete ono koje vam zaista pristaje.

4. Neupasana majica

Neupasana majica
Foto: whetyourwoman.com
Postoji pravilo o nošenju neupasanih majici. Samo obične majice se nose neupasane. Košulje bi uvek trebalo da su upasane. Dužina majice je veoma bitna i trebalo bi da dužina najviše do kraja rajfešlusa pantalona.

5. Nijanse

Nijanse
Foto: giphy.com
Uvek nosite nijanse koje pristaju vašem licu. Imajte u vidu oblik vašeg lica prilikom odabira nijanse svog odela. Što se boje tiče, možete odabrati boju koju želite.

6. V izrez

V izrez
Foto: ashleyweston.com
Zavisi od vašeg tela, vremena i prilike u kojoj planirate da ga nosite, ali duboki V izrez bi trebalo izbegavati.

7. Pogrešna kravata

Pogrešna kravata
Foto: ashleyweston.com
Takođe zavisi od veličine vašeg tela. Široke kravate su veoma staromodne, a pretanke ne izgledaju dobro. Trebalo bi pronaći neku sredinu i kravatu koja vam odgovara ili je nemojte uopšte nositi.

8. Izgužvane majice i košulje

Izgužvane majice i košulje
Foto: ashleyweston.com
Potrebno je samo nekoliko minuta, obavezno peglajte svoju odeću.

9. Previše boja

Previše boja
Foto: complex.com
Vi niste duga, niti živimo u 70-im godinama. Dakle, birajte boje koje odgovaraju prilici i vašoj ličnosti.

10. Neadekvatna obuća

Neadekvatna obuća
Foto: complex.com
Niste svesni koliko ružno deluje ukoliko nosite obuću koja ne odgovara prilici, ili se ne uklapa uz odeću. Potrudite se da imate barem po jedan par obuće za svaku priliku i za svaku odevnu kombinaciju.

Primjedbe