10 najvećih muških strahova zbog kojih su nesrećni i u dobrom braku

1. Novac

Novac
Foto: brightside.me
Novac je jedna od najčešćih razloga za brigu muškaraca. Oni odrastaju kao budući hranitelji porodice. Muškarac može da nema devojku, a da opet brine o svom finansijskom statusu jer veruje da je novac najvažnija stvar u vezi. Međutim, za žene su mnogo važnije pažnja i briga. Ako nismo u pravu i devojku samo zanima vaš novac, ona nije vredna vašeg vremena.

2. Visina

Visina
Foto: brightside.me
Kako da muškarci ne brinu kada je jedna od glavnih karakteristika "idealnog muškarca" visina? Kada bi žene manje marile za visinu, onda bi muškarci koji nisu visoki imali mnogo veće šanse kod njih. Veličina nije bitna, osim veličine srca.

3. Kako izgleda njihovo telo

Kako izgleda njihovo telo
Foto: brightside.me
Od ranog doba, žene su učene da njihovo telo mora biti idealno sve vreme. One misle da moraju konstantno da vežbaju i drže dijetu. Nema ovakvih stereotipa kada su muškarci u pitanju, ali to ne znači da oni ne brinu o svom fizičkom izgledu i da se ne upoređuju da izvajanim muškarcima u časopisima. Zašto bi uostalom muškarci provodili toliko vremena u teretani? Najgori strah im je da neko ne pomene njihov pivski stomak.

4. Drugi muškarci mogu biti pretnja

Drugi muškarci mogu biti pretnja
Foto: brightside.me
Muška ljubomora nije očigledna kao ženska, ali podjednako povređuje njihovo samopoštovanje. Vaš partner možda neće izgledati zabrinuto dok mu pričate o kolegi sa sjajnim smislom za humor, ali znajte ovo: brinuće mnogo i upoređivati se sa potencijalnim protivnikom. Da biste izbrisali njegov strah, razgovarajte iskreno s njim i objasnite mu da pretnja apsolutno ne postoji.

5. Malo iskustvo u vezama

Malo iskustvo u vezama
Foto: brightside.me
Slika mačo muškarca najgora je noćna mora svih muškaraca, jer zbog nje pokušavaju da izgledaju kao iskusni ljubavnici i da lažu o broju devojaka koje su imali. Zapravo, plaše se da ne urade nešto pogrešno isto kao i žene. Podrška i iskrenost u svemu što se tiče vaše veze pomoći će da budete sigurniji u sebe.6. Dlake
Dlake
Foto: brightside.me
Dlake na telu i glavi večiti su problem muškaraca. Malo dlaka na telu - možda ne izgledaju dovoljno muževno? Previše dlaka - možda izgledaju zastrašujuće ili neuredno? Ćelavost je najgora stvar koja može da im se dogodi. Ako mu to i pominjete, samo ćete pogoršati stvari.

7. Dijeta

Dijeta
Foto: brightside.me
"Na dijeti sam." Muškarci često čuju ove reči od žena. Ipak, ako muškarac pomene dijetu, to može da zvuči čudno. Muškarci takođe brinu o svom telu i hrani koju unose. Svi želimo da smo zdravi i u dobroj formi, samo što muškarci ređe o tome i pričaju.

8. Veze sa svojom devojkom

Veze sa svojom devojkom
Foto: brightside.me
Koliko je članaka napisano u ženskim magazinama o tome kako da sačuvate vezu? Međutim, kada muškarac pomene ovu temu, žene se nađu u čudu. Naravno, muškarci su "brutalni" i ne bi trebalo da brinu o sitnicama kao što je veza, zar ne? I oni žele da sve budu u redu, pa ih pustite da brinu.

9. Koliko partnera je imala njegova devojka pre njega

Koliko partnera je imala njegova devojka pre njega
Foto: brightside.me
Ako je žena imala više patnera nego muškarac pre nego što su se sreli, muškarac će morati da se poredi sa njima. Osim toga, brinuće da je manje iskusan od vas. Najvažnije je da mu objasnite da prošlost ostaje u prošlosti i da nema o čemu da brine.

10. Otvoreno pokazivanje emocija

Otvoreno pokazivanje emocija
Foto: brightside.me
"Ne plači! Ti si muškarac!" Ovo muškarci slušaju još od detinjstva. Roditelji žele da ih učine snažnim i sposobnim da zaštite svoje porodice, ali to nije dobra ideja. Oni odrastaju u strahu da će izgledati slabo ako pokažu svoje emocije. Ne dolivajte ulje na vatru i ne govorite mu kako bi trebalo da se nosi sa emocijama. On nikome ne duguje ništa.

Primjedbe