12 najužasnih modnih grešaka koje kvare vašu elegenaciju i stil

1. Pokazivati previše kože

Pokazivati previše kože
Foto: pinterest.com
Izgledati privlačno ne znači da morate pokazati što više kože. Kratka majica u kombinaciji sa pantalonama sa visokim strukom je sasvim u redu. Ukoliko je majica dekoltirana, preko nje nosite blejzer.

2. Providne hulahopke

Providne hulahopke
Foto: instagram.com
Ukoliko nosite kratku suknju, preskočite providne hulahopke. Ukoliko nosite neprozirne hulahopke ne samo da će vam biti toplije, već ćete pokazati i da imate dobar ukus.

3. Izbegavanje krojača

Izbegavanje krojača
Foto: instagram.com
Nema ničeg goreg od toga kada vam odeća ne pristaje. Posebno kada je reč o pantalonama i blejzerima, odvojite malo više novca i odnesite ih kod krojača. Vredi mnogo!

4. Previsoka štikla

Previsoka štikla
Foto: instagram.com
Ekstremno visoke potpetice mogu biti veoma moderne i fantastično da stoje. Ovo definitivno nije sličaj kada bi trebalo da nosite jedne. Odaberite petu srednje dužine, učiniće vas glamuroznijim.

5. Neodgovarajući brushalteri

Neodgovarajući brushalteri
Foto: kimbrooksstyle.com
Ukoliko odaberete brushalter čija vam veličina ne odgovara, možete uništiti svaku dobru kombinaciju odeće. Pomozite svojim leđima i odaberite grudnjak koji vam odgovara. Prve dve fotografije pokazuju kako grudnjak ne bi trebalo da stoji.

6. Previše nakita

Previše nakita
Foto: instagram.com
Umerenost je najvažnija kada birate aksesoare. Ukoliko odaberete krupniji komad nakita, druge stvari nemojte isticati i pustite ga da zaista zasija.7. Odeća sa printom protiv neutralne odeće
Odeća sa printom protiv neutralne odeće
Foto: instagram.com
Apsolutno nema ničeg lošeg u lepom komadu odeće sa printom. Bitno je da zapamtite da neutralnu odeću možete veoma jednostavno ukombinovati sa bilo kojim drugim odevnim predmetom. Birajte mudro!

8. Zlato i srebro

Zlato i srebro
Foto: instagram.com
Ko god da je rekao da ne možete mešati ova dva, jako je pogrešio. Ova kombinacija je savršena, posebno odgovara onim nežnijim osobama. Tako da, samo napred, kombinujte kako vam padne na pamet.

9. Hemijsko čišćenje

Hemijsko čišćenje
Foto: instagram.com
Pojedina odeća se mora odneti na hemijsko čišćenje, ali nekoj odeći mnogo više odgovara ručno pranje, tako je kada je na primer kašmir u pitanju. Istražite kako se peru određene vrste materijala kako bi vaša odeća bila što dugotrajnija.

10. Izbegavanje horizontalnih pruga

Izbegavanje horizontalnih pruga
Foto: instagram.com
Izbegavanje horizontalnih pruga je još jedno modno "pravilo koje je potpuno netačno. Ukoliko vam taj komad odeće pristaje, horizontalne pruge neće smetati uopšte.

11. Kupovanje odeće samo u jednoj veličini

Kupovanje odeće samo u jednoj veličini
Foto: instagram.com
Ljudi su uglavnom vezani samo za jednu veličinu odeće. Nemojte biti robovi brojevima. Ukoliko vam se nešto dopada, kupite to. Razni bredovi drugačije mere svoju odeću, birajte je na osnovu toga da li vam pristaje ili ne.

12. Poštovanje "pravila"

Poštovanje "pravila"
Foto: instagram.com
Najvažnije pravilo jeste da pravila ne shvatite previše ozbiljno. Jedno od najbesmislenijih pravila jeste da ne nosite belo nakon radnog dana. Potpuno je u redu da se ne složite sa pravilima. Moda je način da izrazite sami sebe, tako da bi trebalo da uradite onako kako vam odgovara.

Primjedbe