14 neophodnih trikova koje MORATE znati ako želite da vaša kuća uvek bude čista i pod konac

1. Mikrotalasna rerna

Mikrotalasna rerna
Foto: pinkwhen.com
Istisnite malo sapuna na mokar sunđer, a zatim protrljajte kako bi se stvorila pena. Ostavite sunđer mikrotalajsnoj, uključite na minimalnu snagu i podesite na 30 sekundi. Otvorite vrata i obrišite mikrotalasnu rernu iznutra. Na ovaj način čišćenje mikrotalasne nije samo lakše na ovaj način, već se ovako uklanjaju i neprijatni mirisi i mikrobi koje će sunđer upiti.

2. Dušeci

Dušeci
Foto: los40co00.epimg.net
Kako vreme prolazi, dušeci se sve više prljaju vremenom. Kako bi ponovo izgledali kao da su potpuno novi, potrebno je samo da pospete sodu bikarbonu, ostavite nekoliko sati, a zatim usisate. Svi tragovi mirisa i prljavštine će nestati. Takođe ovo možete uraditi i sa starim kaučom ili foteljom.

3. Daske za sečenje

Daske za sečenje
Foto: los40.com.co
Kombinacija soli i limuna je odlična za čišćenje drvenih dasaka sa seckanje. Dasku pospite solju, a zatim je oribajte polovinom limuna. Nakon toga je jednostavno isperite sa toplom vodom.

4. Toster

Toster
Foto: cdn.wonderfulengineering.com
Uz pomoć stare četkice za zube, možete očistiti sva teško dostupna mesta u tosteru.

5. Slavine

Slavine
Foto: creeklinehouse.com
Površinu slavina obrišite voštanim papirom kako se mrlje od vode ne bi pojavljivale duže vreme.

6. Pegle

Pegle
Foto: fiberosity.com
Na dasku za peglanje stavite papir i pospite so. Toplotu podesite na maksimum, vodeći računa o tome da u njoj nema vode, i da je funkcija za paru isključena. Prelazite polako preko soli - ovo će učiniti čuda protiv prljavštine.

7. Escajg

Escajg
Foto: bashny.net
Parče krede umotano u gazu stavite u kutiju ili fioku u kojoj držite escajg. Ovo će sprečiti da escajg izgubi sjaj ili da dođe do trajnog oštećenja.8. Odeća
Odeća
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Masnih mrlja sa odeće ćete se lako otarati tako što ćete izmrviti kredu po fleci. Kredu jednostavno utrljajte u mrlju, i za nekoliko sati će kreta upiti masnoću u potpunosti. Ova metoda je najefikasnija kada se radi o svežim mrljama.

9. Venecijaneri

Venecijaneri
Foto: keephomesimple.blogspot.rs
Čišćenje venecijanera može trajati dugo i biti veoma nezgodno. Malo ljudi zapravo shvata da može koristiti staru čarapu za čišćenje pojedinačnih delova venecijanera sa minimalnom količinom napora.

10. Tiganji

Tiganji
Foto: marthastewart.com
Korišćenje soli je najbolji način za čišćenje tiganja. So upija ulje i pomaže u otklanjanju tvrdokornih mrlja. Ostavite so u tiganju neko vreme, a zatim isperite i trljajte dok se ne osuši.

11. Tepisi

Tepisi
Foto: homemakerchic.com
U zapremini 1:2 pomešajte deo sirćeta i vode u bočici sa prskalicom. Naprskajte mrlje na tepihu i prekrijte ih mokrom krpom. Uključite peglu i podesite režim pare, peglom prelazite oko 30 sekundi preko tkanine.

12. Sudopere

Sudopere
Foto: apartmenttherapy.com
Sudoperu očistite pomoću sode bikarbone i stare četkice za zube, a zatim stavite nekoliko kriški limuna u odvod i pustite vodu kako bi na najbolji način isprali svoju sudoperu.

13. Prozori

Prozori
Foto: mom4real.com
Prozore čistite na uobičajen način, ali ih istrljajte suvim novinama. Ova metoda će pomoći da se uklone sve mrlje, a prozori će blistati.

14. Neprijatni mirisi

Neprijatni mirisi
Foto: lifehacker.com
Jednu kašičicu arome vanile sipajte u posudu, a zatim činiju stavite u zagrejanu rernu. Vaša kuća će prelepo mirisati, a svi neprijatni mirisi će nestati.

Primjedbe