3 laka načina da potpuno prirodno ofarbate kosu

Ako imate smeđu kosu, možete je učiniti sjajnijom i dati joj lepšu, dublju nijansu, koristeći mešavinu žalfije i ruzmarina. 

Potrebno je:

* Žalfija (osušena) - 4 do 6 kašičica
* Ruzmarin - 1 do 2 kašičice
Tačna količina zavisi od dužine kose i željenog efekta.

Proces farbanja:

Stavite sastojke u ključalu vodu. Kuvajte na tihoj vatri 4 minuta, a onda ostavite da odstoji još sat vremena. Isperite čistu kosu ovom tečnošću. Takođe je možete nanositi svakodnevno na suvu kosu, pomoću raspršivača. Ponavljajte postupak dok ne dobijete željene rezultate.

Nijanse:

Ako želite zasićeniju boju, dodajte crni čaj. Zlatan preliv možete dobiti ako zamenite ruzmarin kamilicom. Za prelepe smeđe nijanse, dodajte lišće i grančice lipe, a ako želite dublje, braon tonove, dodajte ljuske od oraha.

Dodatni savet:

Uzmite u obzir da prirodna sredstva za farbanje kose, obično promene boju kose za jednu do dve nijanse.
Foto: brightside.me
Kafa može dati prelepim crnim kovrdžama zanimljiv čokoladno smeđi preliv, dok će kofein i korisni minerali iz kafe, učiniti kosu jačom i sjajnijom.

Potrebno je:

* Mlevena kafa - 2 do 3 kašičice
* Balzam koji se ne ispira - 150 do 200 ml
Tačna količina zavisi od dužine kose i željenog efekta.

Proces farbanja:

Skuvajte jaku kafu, pustite da odstoji, a onda stavite u frižider. Pomešajte balzam sa mlevenom kafom, a onda dodajte ohlađenu kafu iz frižidera. Nanesite smesu na suvu kosu i ostavite oko sat vremena. Operite kosu šamponom. Da biste dobili rezultate, koristite smesu od kafe svaki put kada perete kosu.

Nijanse:

Dužina trajanja procesa farbanja utiče na intenzitet boje. Za očaravajuć preliv boje vina, dodajte kakao, kantarion ili kupine. Da biste zadržali duboku, tamnu nijansu, koristite ljuske žira ili šišarke smrče.

Dodatni savet:

Da biste poboljšali strukturu kose, češljajte je na svežem vazduhu 5 minuta svakog dana. Za gustu kosu, koristite ricinusovo ulje.
Foto: brightside.me
Da biste sačuvali lepotu vaših plavih pramenova, ne morate koristiti posvetljivače: priroda ima darove podjednako efikasne u tome da vaša plava kosa dobije onaj zadivljujući sjaj. 

Potrebno je:

* Cvet kamilice - 2 do 4 kašike
* Med - 3 kašike
* Limun - 0.5 do 1
Tačna količina zavisi od dužine kose i željenog efekta.

Proces farbanja:

Stavite cvet kamilice u ključalu vodu i ostavite da odstoji oko sat i po. Dodajte med i sok od limuna, dobro promešajte i nanesite na kosu celom dužinom. Stavite kosu u kesu, umotajte u peškir i ostavite tako oko sat i po. Isperite toplom vodom i koristite balzam sa uljima.

Nijanse:

Da biste dobili tople, zlatne nijanse, koristite prah korena rabarbare. Ako želite da posvetlite kosu što je više moguće, dodajte u mepavinu cimet i đumbir.

Dodatni savet:

Prirodno farbanje ponekad može da isuši kosu. Ovo možete da izbegnete ako koristite sok od aloja vere, kao i ulje od kamelije, arganovo, kokosovo, maslinovo i laneno ulje.

Primjedbe