7 prirodnih naučno dokazanih načina da se rešite bora

1. Postavite jastuke ispod ruku pre spavanja

Postavite jastuke ispod ruku pre spavanja
Foto: brightside.me
Na ovaj način sprečićete pojavu bora na vratu i grudima. Najteži deo je privići se na spavanje na leđima, ali za samo nekoliko nedelja stanje vaše kože značajno će se popraviti, kao i vaše celokupno zdravlje i raspoloženje. 
Pored toga, istraživanja su dokazala da je ovo najzdraviji položaj za spavanje. Uz sve ovo, rešićete se i bolova u leđima.

2. Postavite neke predmete pored sebe

Postavite neke predmete pored sebe
Foto: brightside.me
Možda vam ovo izgleda čudno, ali je vrlo efikasno u borbi protiv bora. Mnogo puta u toku noći promenimo položaj u kojem spavamo. Neki od tih položaja nisu najudobniji i tada se mogu pojaviti nabori i bore na koži.
Pokušajte da oko sebe zato stavite neke ne previše krhke predmete - naslagane stvari, ćebe, knjige i slično.

3. Stavite jastuk ispod kolena

Stavite jastuk ispod kolena
Foto: brightside.me
Razlika između nivoa nogu i ostatka tela poboljšaće cirkulaciju. Ako postavite jastuk ispod kolena, to će ne samo poboljšati protok krvi i stanje vaše kože već i pomoći ako imate bolna ili ukočena kolena, naročito kod onih koji mnogo hodaju ili stoje.

4. Postavite peškir ispod glave

Postavite peškir ispod glave
Foto: brightside.me
Vaša glava i vrat zaslužuju valjani i udoban odmor. Najbolje je spavati na ortopedskom jastuku, ali ukoliko ga nemate, umotajte običan peškir. Ovo će držati kičmu i vrat u pravilnom položaju i dok spavate.

5. Izaberite odgovarajući dušek

Izaberite odgovarajući dušek
Foto: brightside.me
Mekani dušek je možda udoban, ali naučno je dokazano da su za pravilan položaj tela najbolji tvrdi i elastični dušeci. Oni drže kičmu upravilnom položaju, poboljšavaju cirkulaciju i sprečavaju pojavu bora.

6. Izaberite odgovarajući veš

Izaberite odgovarajući veš
Foto: brightside.me
Malo žena zna da prodavnice veša sada imaju i specijalne grudnjake protiv bora, koji izgledaju kao sportski, ali su napravljeni od mekanog pamuka, prijatnog na dodir.
Ovi brushalteri takođe imaju dodatak od posebnog materijala koji ne upija kreme i na taj način čuva vaš kožu. Verovatno ga nećete nostiti svaki dan zbog njegovog izgleda, ali svakako možete da ga nosite noću.

7. Hidratacija je najvažnija

Hidratacija je najvažnija
Foto: brightside.me
Ovo pravilo je vrlo jednostavno. Neka vam pređemu naviku da nanosite kremu svako jutro čim ustanete i svako veče pre nego što pođete na spavanje. Naučno je dokazano da 90% bora pojavljuje upravo zbog nedostatka vlažnosti u koži.

Primjedbe