8 genijalnih načina da svoj dom zaštite od svakog provalnika

1. Šuplja knjiga

Šuplja knjiga
Foto: flickr.com
Zahvaljujući knjigama i serijama, svi znaju ovaj trik. Iako izgleda očigledno, ovaj trik zapravo uspeva ako imate policu punu knjiga. Šuplje knjige možete naručiti na internetu ili je sami napraviti.

2. Lažni kamen

Lažni kamen
Foto: amazon.com
Sef za ključ koji izgleda kao kamen idealno je mesto za čuvvanje rezervnog ključa. Možete ga sami napravite tako što ćete zalepiti malu plastičnu kutiju za običan kamen. Stavite ga negde u dvorište tako da samo vi znate gde je.

3. Zidni sat

Zidni sat
Foto: aliexpress.com
Zidni sat je još jedno neobično mesto na kome možete kriti male dragocenosti. Možete koristiti obični sat ako u njemu ima dovoljno mesta ili da na njega nadogradite kartonski deo. Koristite maštu i vaše dragocenosti će uvek biti na sigurnom!

4. Ventilacija

Ventilacija
Foto: amazon.com
Sigurno ste videli ovaj trik u modernim detektivskim filmovima. Zahvaljujući kinematografiji, postao je toliko popularan da kompanije sada proizvode i prodaju lažne ventilacijske otvore.5. Spoljni termometar
Spoljni termometar
Foto: amazon.com
Termometar može služiti za još nešto osim merenje temperature. Ako u njemu ima dovoljno mesta, možete da sakrijete rezervne ključeve.

6. Utičnica

Utičnica
Foto: amazon.ca
Sakriven sef u utičnici može da sačuva vaše dragocenosti čak i ako lopov uspe da uđe u kuću. On sigurno neće imati vremena da proveri sve utičnice u kući, naročito ako se nalaze iza prašnjavog ormara ili teškog kauča.

7. Skrovište u vratima

Skrovište u vratima
Foto: flickr.com
Da li bi vamikada palo na pamet da sakrijete dragocenosti baš na spoljnim vratima? Ne bi ni lopovima! Izbušite rupu na vrhu drvenih vrata. U nju stavite metalnu kutiju sa vrednim stvarima. Kasnije možete da ih izvadite pomoću običnog magneta.

8. Lažna limenka od čipsa

Lažna limenka od čipsa
Foto: amazon.co.uk
Preko interneta možete kupiti lažnu limenku sa skrivenim odeljkom ili je napravite sami. Uzmite praznu limenku od čipsa i uklonite njeno dno pomoću otvarača za konzerve. Napravite lažno dno tako što ćete zalepiti okruglo parče kartona unutar limenke. Uzmite teglicu obloženu aluminijumom i stavite je na dno limenke. Možete da je izvadite pomoću jakog magneta.

9. Bonus: bočica od dezodoransa u stiku

Bonus: bočica od dezodoransa u stiku
Foto: ebay.com
Ovo je jedan od najpovoljnijih i najneobičnijih trikova za sakrivanje malih dragocenosti kao što je nakit ili novac. Izvadite dezodorans iz bočice i odsecite pola. Stavite dragocenosti u bočicu, a onda vratite polovinu dezodoransa. Možete ga nositi svuda sa sobom, a da vaše dragocenosti budu na sigurnom!

Primjedbe