9 lakih načina da uklonite ogrebotine na staklima naočara

1. Soda bikarbona i voda

Soda bikarbona i voda
Foto: wikihow.com
Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone sa jednom kašikom vode, tako da dobijete pastu. Obrišite naočare mikrofiber krpom i namažite ih ovom pastom. Potom je isperite.

2. Belo sirće

Belo sirće
Foto: fabhow.com
Pomešajte belo sirće i sodu bikarbonu tako da dobijete pastu, pa njom ispolirajte ogrebotine.

3. Alkohol

Alkohol
Foto: leaf.tv
Navlažite mikrofiber krpu mešavinom alkohola i sode bikarbone, pa njome istrljajte ogrebotine i mrlje na naočarima.

4. Šampon za bebe

Šampon za bebe
Foto: wikipedia.org
Sipajte malo šampona na mikrofiber krpu i istrljajte ogrebotine na naočarima. Sapunica će takođe stvoriti zaštitni sloj na naočarima.5. Deterdžent za pranje sudova
Deterdžent za pranje sudova
Foto: allaboutvision.com
Pomešajte nekoliko kapi deterdženta i bilo kog sredstva za čišćenje stakla koje imate u domaćinstvu i tom mešavinom uklonite prljavštinu, mrlje i masne fleke sa vaših naočara.

6. Sapun i voda

Sapun i voda
Foto: pixabay.com
Nekada su jednostavne stvari najbolje: pomešajte sapun i vodu da napravite sapunicu, umočite mikrofiber krpu i njome očistite naočare. Ova prosta tehnika sjajno uklanja ogrebotine, a ako ne budete zadovoljni, uvek možete dodati malo sode bikarbone.

7. Sredstvo za poliranje

Sredstvo za poliranje
Foto: wikihow.com
Bilo koje sredstvo za poliranje može da ukloni površinske ogrebotine sa naočara, samo je važno da povedete računa da ne sadrži aceton.

8. Pasta za zube

Pasta za zube
Foto: pexels.com
Uzmite običnu pastu za zube (vodite računa da bude bez ukusa i da nije za izbeljivanje zuba) i vatu. Sipajte malo paste na vatu i trljajte ogrebotine oko 10 sekundi, a onda isperite.

9. Vosak za automobile

Vosak za automobile
Foto: fabhow.com
Verovali ili ne, vosak za automobile može sjajno da očisti vaše naočare! Sve što je potrebno jeste da sipate malo voska nanaočare i da ih nežno obrišete mekanom krpom. Kada završite, ne zaboravite da isperete naočare vodom. Ovo će ukloniti sve površinske ogrebotine.

Primjedbe