IMATE LI DOMA OKRHNUTO POSUĐE? Ovo je najljepši način kako ga možete popraviti

Bilo da ste pasionirani sakupljač porculana ili u svom posjedu imate možda set za čaj koji ste dobili u nasljedstvo, dogodilo vam se barem jednom u životu da ste neki keramički ili porculanski predmet slučajno razbili. Možda ste ga odmah bacili u smeće ili se odvažili na ponovno sastavljanje, što je rezultiralo Frankestein verzijom koja nikako nije bila ugodna oku.
Da to ne mora biti tako dokaz je japanski običaj Kintsugi, koji se grubo može prevesti kao “krpanje zlatom”, a zapravo je riječ o umjetnosti popravljanja razbijenog porculana zlatnim ljepilom. Filozofija koja se krije iza ove drevne vještine jest ta da se mane i nedostaci  pojačaju zlatom i na taj način postanu dio priče koja se krije iza predmeta.
Osim što pomoću ove tehnike možete popraviti omiljene komade porculana ili keramike, ideja Kintsugija jest ta da iza intervencije dobijete još bolji predmet koji će na sebi imati istaknutu povijest. Sljedeći put kada nešto slučajno razbijete, razmislite želite li omiljenu šalicu ili zdjelu baciti u smeće ili im podariti novu dojmljivu vizuru…
@jnjn222
@hildemadame

Primjedbe