Naučite da razlikujete originalni parfem od običnog lažnjaka

1. Proverite pakovanje

Proverite pakovanje
Foto: bubr.ru
Autentični parfemi obično imaju celofan koji je prilično debeo i savijen besprekorno, tako da čvrsto može da pridržava kutiju. Nepravilno umotan celofan, sa druge strane, predstavlja izdajnički znak falsifikovanih parfema.

2. Šavovi bez mane

Šavovi bez mane
Foto: pinterest.com
Ako je plastična ambalaža parfema kutije zapečaćena na ružan način (šav je širok više od 5 mm i ima višak lepka) onda parfem nije autentičan. Omot od originalnog parfema uvek ima besprekorne šavove.

3. Kartonska kutija

Kartonska kutija
Foto: mirtesen.ru
Prava ambalaža napravljena je od kvalitetnog kartona i dizajnirana je da zaštiti bocu od oštećenja. Zato u kutiji postoji posebna konstrukcija koja drži bocu parfema na mestu.
Karton treba da bude beo, ne sivkast.

4. Oznake i natpisi

Oznake i natpisi
Foto: bubr.ru
Pogledajte zlatni krug. Strelica na desno uvek treba da je tamnija od strelice koja pokazuje na levo. Kada kupujete parfem, ne ustručavajte se da proverite sajt proizvođača u potrazi za dodatnim informacijama kako izgleda pakovanje. Čak i najmanji neslaganje znak je falsifikata.

5. Dizajn i ime

Dizajn i ime
Foto: dior.com
Gledajući kroz rafove u prodavnicama mirisa, možete videti parfeme koji imaju sličan izgled i miris sa nekim od vrhunskih dizajnera parfema. Ovaj jednostavni trik omogućava podmuklim proizvođačima da se zaštitite od parnica. Dakle, ne zaboravite da pažljivo izvršite uvid u bocu parfema pre nego što ga kupite.

6. Boja parfema

Boja parfema
Foto: chanelmademoiselle.ru
Poznati brendovi ne koriste mnogo boja u svojim proizvodima, zbog čega je boja autentičnog parfema obično bleda. Udarna "hemijska" boja tečnosti znak je lažnog parfema.

7. Otvarač

Otvarač
Foto: upsocl.com
Otvarač originalnog parfema treba da bude savršeno simetričan (osim ako nije drugačije dizajniran u originalnom stvaranju, naravno).

8. Serijski broj

Serijski broj
Foto: bubr.ru
Serijski broj treba da bude na dnu boce (ne i zalepljen na njemu). Serijski broj na bočici treba da odgovara broju na dnu kutije. Treba da je utisnut na dnu kutije ili štampan mastilom.

9. Bočica

Bočica
Foto: brightside.me
Autentičan parfem treba da ima kvalitetnu bocu sa glatkom i finom površinom. Boca od lažnog parfema ima malo grublje konture.

10. Dno boce

Dno boce
Foto: alobacsi.vn
Dno originalnog parfema je savršeno zakrivljen, bez velike udaljenosti između dna boce i parfema.

Primjedbe