Limun, peršun, soda bikarbona: Recept koji podiže imunitet na maksimum, izbacuje sve otrove!

U kombinaciji, pak, oni su još moćniji. Redovno konzumiranje peršuna će poboljšati vaše celokupno zdravlje. Ljudi ga dodaju svojim receptima 

Peršun sadrži dvije grupe jedinstvenih sastojaka, a svaka od njih je vrlo važna za cijelokupno zdravlje. Prva grupa uključuje prirodna esencijalna ulja, a druga flavonoide. Uporedo sa tim, peršun je veoma bogat vitaminima C, A i K, te se naročito preporučuje u sezoni prehlada i gripa. 



Takođe je dokazano da je peršun vrlo efikasan za poboljšanje izbacivanja toksina iz tijela. 

Dodavanjem limunovog soka peršunu ćete dobiti napitak koji snižava nivoe holesterola u krvi. 



Sastojci: 

1,5 litara vode
3 veze peršuna
1 kg limuna
soda bikarbona

Priprema: 

Istrljajte limun sa malo sode bikarbone kako biste uklonili prljavštinu i toksine. Najbolje je da limun kupite na pijaci i to onaj koji nije hemijski tretiran. 

Prokuhajte vodu i ostavite da se ohladi. 

Isjecite limun na kriške i sitno isjeckajte peršun, a zatim ih dodajte u ohlađenu vodu. Prekrijte poklopcem i ostavite da odstoji jedan dan u frižideru. Na kraju sve zajedno sameljite u blenderu i tečnost prespite u staklenu teglu ili flašu. 

Za najbolje rezultate konzumirajte oko 100 ml napitka svakodnevno. 

Primjedbe