ODJEĆA ĆE BITI BIJELA KAO NOVA: Probajte ovaj super trik!

Nema ništa gore nego kada isprljate bijelu odjeću sa mrljama koje se teško skidaju ili kada požuti od dužeg stojanja i od pranja. Na tržištu postoje brojni preparati koji se reklamiraju na sve strane kao efikasni odstranjivači fleka i da vraćaju svježinu i bjelinu odjeći ali samo u teoriji. U praksi ćete najčešće dati mnogo novca i ostati razočarani učinkom tih preparata.
 
Mi vam predlažemo nekoliko trikova koji su potpuno prirodni ali i jednostavni za korištenje. Najbolje od svega je što ne sadrže nikakve hemikalije koje mogu da vam unište odjeću. Nakon što isprobate ove trikove nećete se više brinuti ako uflekate omiljenu majicu.
  •     U lavor naspite 4 litra vode i dodajte jednu šolju sode bikarbone i u to potopite odjeću. Kroz nekoliko minuta primjetit ćete kako se počinje vraćati bjelina vašoj odjeći.
  •     Ovo je još jednostavniji trik, pomiješajte sok od limuna i ocat i dodajte u vaš uobičajeni detrdžent za veš. Nakon toga operite veš kako bsite i inače. Iako ovaj trik ima malo jači miris, ukloniće sve mrlje i vratiti bjelinu vašoj odjeći.
  •     Napunite zdjelu vodom i zdrobite 6 aspirina u nju. Potom potopite odjeću u tu smjesu i ostavite tako 30 minuta. Nakon toga operite odjeću kako biste i inače.

Primjedbe