OVO SVI TREBAJU PROČITATI: Genijalna mama očitala sinu lekciju koju nikada neće zaboraviti!

Roditelji dobro znaju koliko tinejdžeri mogu biti zahtjevni i tvrdoglavi. To je na svojoj koži osjetila i jedna majka koja je svom sinu nakon jedne žučne rasprave napisala pismo u kojem mu je očitala lekciju
Estelle Havisham iz Australije imala je jedan mali pubertetski ‘okršaj’ sa svojim 13-godišnjim sinom Aaronom. On je nedavno pokrenuo YouTube kanal i počeo zarađivati ‘sitniš’ zahvaljujući reklamama nakon čega je vrlo hrabro rekao mami da ga više ne može kontrolisati.
Nakon toga Estelle je ‘zaplijenila’ njegove stvari i napisala mu kratko, ali jasno pismo koje je fotografisala i poslala svojoj porodici. Ono se ubrzo proširilo internetom i postalo pravi viralni hit. U nastavku pročitajte kako je mama lavica očitala lekciju svom sinu.
Dragi Aaron,
s obzirom na to da si zaboravio da imaš samo 13 godina, a ja sam tvoj roditelj, izgleda da ti treba jedna mala lekcija iz samostalnosti. Bacio si mi u lice da sada zarađuješ pa će ti biti lakše otkupiti sve stvari koje sam ti kupila u prošlosti. Ako želiš svoje lampe, sijalice ili pristup internetu, morat ćeš snositi svoj dio troškova.
Stanarina – 430 dolara
Struja – 116 dolara
Internet – 20 dolara
Hrana – 150 dolara
Morat ćeš odnijeti smeće ponedjeljkom, srijedom i petkom te pomesti i usisavati. Jednom sedmično čistit ćeš kupatilo, pripremati svoje obroke i paziti da počistiš nered za sobom. Ako ne uspiješ, naplatit ću ti usluge sluškinje u iznosu od 30 dolara za svaki dan kada ću ja to morati napraviti umjesto tebe. Ako odlučiš da bi radije opet bio moje dijete, a ne moj cimer, možemo pregovarati o uslovima.
S ljubavlju, mama

Primjedbe