RIJEŠITE SE PODBRATKA: Ovo su idealna rješenja ukoliko se ne želite na estetsku operaciju!

Vježbe su odlično rješenje za to kako smanjiti podbradak bez operacije. Potrebno je aktivirati mišiće ispod brade kao i na vratu. Tako ćete ujedno i zategnuti kožu na tom spornom dijelu. Naravno za dobar učinak potrebno je vježbati svaki dan. Nisu nimalo naporne.
Dok nanosite hidratantnu kremu na lice, ubrzajte cirkulaciju i poboljšajte limfnu drenažu, a uz to smanjite podbradak. Odradite svako jutro i veče masažu u trajanju od 5 minuta na sljedeći način.
  • Kožu pod bradom držite srednjim prstom i kažiprstom, a dlanom druge ruke masirajte kožu prema gore. Prvo sa jedne strane pa druge po tri puta.Isto tako dio iza uha držite jednom rukom a drugom kružnim pokretima masirajte prema dole. Usmierite pogled prema gore, istegnite vrat i dlanovima ruku gurajte kožu prema gore.
  • Takvim pokretima i uz čeljusti prema napolje dlanovima, zatim od dole prema obrazima. Jednim prstom povucite ispod obrve a poslije ispod oka. Ruke postavite na sred čela pa pogurajte kožu prema napolje. Isto sve po tri puta.
Za to kako ukloniti podbradak vježbe su idealno rešenje ako niste za opciju da idete pod nož. Upornim vežbanjem neki duži period možete uz malo truda popeglati područje ispod brade i oko vrata.
Sa godinama mišići koji se pružaju od brade do ramenog dijela, popuštaju te dolazi do pojave podbratka. Za jačanje ovih mišića se radi sljedeća vježba.
  • Zauzmite uspravan stav i uvucite usne prema unutra. Tako otvorite usta dok su usne čvrsto naslonjene na zube. Osjetićete zatezanje mišića. Možete čak i otvoriti jako usta i držati ih tako nekoliko sekundi, pa ih potom zatvorite.
  • Pokušajte donjom usnom prekriti gornje zube. Tako jačate mišiće vrata i zatežete kožu. Za podbradak koji visi, ova vježba se ponavlja 5-10 puta, svaki dan.
Još par praktičnih vježbi za uklanjanje podbradka
Evo još jedne vježbice za aktiviranje mišića grla, vilice, brade i vrata.
  • Zauzmite uspravan stav, pa zabacite glavu unazad. Potrebno je bradu povlačiti prema gore, dok su usne čvrsto spojene. Udahnite u trajanju od pet sekundi i vratite glavu u početni položaj. Broj ponavljanja je oko 6-7 puta, a tokom dana raditi po četiri-pet puta.
Evo jedne praktične vežbe za podbradak sa teniskom lopticom
  • Stavite lopticu pod bradu, držite je i pritiskajte pa popustite, ali trudite se da Vam ne ispadne. Vežbu u ciklusu ponavljajte deset puta.

Obavezno gledajte u plafon
  • Ispravite leđa, glavu zabacite unazad, osetite kako Vam se mišići brade zatežu. Položaj glave stoji tako da pogled ide ka pafonu. Napućite usta ka njemu i u tom položaju budite 5 sekundi. Trudite se da Vam ostali mišići na licu budu opušteni. Ponavlja se pet do deset puta dnevno.
Dodirujte ramena bradom
  • Za neugledni podbradak kod žena, odlično se pokazala sljedeća vježba:
Duboko udahnite pa nagnite glavu na stranu da bradom dodirujete rame. Izdahnite i spustite glavu na prsa. Ova vježbica se ponavlja pet do deset puta.
Isplazite jezik što jače
  • Otvorite usta što više, pa jezikom pokušajte dodirnuti bradu. Jezik u tom položaju držite otprilike deset sekundi pa ponoviti vježbu deset puta. Ovim zatežete mišiće vrata i brade.
Kružite bradom
  • Ispravite se i podignite bradu. Pravite njome krugove do ramena. Ako ne možete cijeli krug, onda radite polukrugove. Ponovite tri do pet puta.
Šta je još dobro za zatezanje podbratka?
Evo par trikova koji su pomalo čudni, ali pomažu.
Žvakanjem žvake vjerovali ili ne trenirate mišiće donje vilice, lica i vrata. Tako doprinosite održavanju tonusa mišića i zategnutosti kože. Ovom navikom koju mnogi kritikuju preventivno djelujete na nastanak podbratka sa godinama.
Stav tijela takođe ima veliki značaj za prevenciju nastanka podvaljka. Nije dobro ako Vam je gornji dio tijela često savijen, kao ni lice.
Držanjem glave uspravno sprječavate naboranje kože ispod brade što vremenom dovodi do opuštanja na tom dijelu.
Ako niste znali smijeh takođe aktivira mišiće lica! Dakle, smijte se što više kako bi uklonili podbradak. Zatvorenih usta izgovaranje slova L isto pomaže, kao i oponašanje sisanja bombone.
Oblozima takođe možete smanjiti kožu koja visi pod bradom. Namažite vrat mineralnim uljem pa umotajte folijom. Preko toga stavite peškir i ostavite 45 minuta. Svaki dan tako.
Ako ne možeš protiv neprijatelja pridruži mu se
Ukoliko niste u mogućnosti sanirati svoj problem prikrijte ga! A kako sakriti podbradak, postoje li za to nekakvi trikovi?
Frizura igra ulogu u opštem utisku. Dugačka kosa i frizure koje su do brade baš usmjeravaju pažnju na podvaljak. Zato ako se borite sa prikrivanjem ovog estetskog problemčića, kratka kosa je dio plana.
Podbradak kod muškaraca se lako daje prikriti nošenjem brade.
Ona je svakako u modi već posljednjih nekoliko godina. U slučaju visećeg podvaljka, svakako je poželjna.
A šta žene da čine? Za njih su dostupni trikovi sa šminkom. Na podvaljak stavljajte tamniji puder, a na lice rumenilo kako bi odvukle pažnju.
Odjeća isto može poslužiti kao saučesnik tokom ove misije. Košulje nosite raskopčane izgledom na V izrez, kao i nošenjem majica sa takvim izrezom. A u slučaju rolke treba biti šira i duža kragna, da ne zateže previše.

Primjedbe