SVI SU ZAPANJENI REZULTATIMA: Vitaminska bomba ruskog oftalmologa za poboljšanje vida

Kada se liječila 60-ih godina na klinici očnih bolesti u Odesi (Ukrajina), upoznala je čuvenog akademika Filatova, 

On joj je tokom liječenja preporučio i recept alternativne medicine za poboljšanje i ojačanje vida koji ona posle koristila stalno i sa velikim uspjehom. Recept za poboljčanje i ojačanje vida

100 gr soka aloe
500 gr izdrobljenih jezgra oraha
300 gr meda
sok od 3-4 limuna

Ova mješavina za bolji vid uzima se tri puta dnevno 30 minuta prije jela. 

Konzumira se po jednu kašiku i stalno dok ne dođe do poboljčanja vida. Ovaj recept ne samo što „zaoštrava“ vid, nego u principu jača cijeli organizam kao i Vitaminska bomba. Bitno je: biljka (aloe) ne smije da bude mlađa od 2-3 godine. Isijecite veće donje i srednje listove, ostavljajući netaknut vrh biljke i gornjih 3-4 lista. Isperite ohladjenom prokuhanom vodom, 

Uklonite šiljke sa listova i isijecite listove na sitne komadiće. Istrljajte i iscedite sok kroz duplu gazu ili kroz sokovnik. 

Akademik Filatov preporucivao je oprane listove ne sjeći odmah, nego ostaviti na tanjr i držati u frižideru 10-12 dana. U ovim uslovima u ćelijama aloe formiraju se supstance poznate kao „biogeni stimulatori“, koje „bude“ aktivnost ćelija aloe. Nakon toga, listove ponovo operite i sledite gore navedeni postupak. Od takvih listova mozete pripremiti biostimulativni sok aloe. 

I na kraju, treba da znate da je sok aloe kontraindikovan kod akutnih bolesti bubrega, gastrointestinalnog trakta, poslednjeg trimestra trudnoce, kod upalnih procesa zenskih polnih organa, kod bolesti kardiovaskularnog sistema u fazi dekompenzacije, tuberkuloze i hemoroida. 

Primjedbe