Trendovi koje je najbolje izbjegavati ako želite izgledati vitko

Želite li da izgledate mršavije –  izbjegavajte…
1. …prozirne i mrežaste odijevne komade
Mogu dodatno da naglase ‘problematične’ dijelove poput stomaka, ruku i bedara. Ne želite ipak da se odreknete takve odjeće, onda je nosite suptilno (na primjer, užu, prozirnu tuniku s laganim izrezom oko vrata).
2. …kombinacije širih odijevnih komada.
Komotniji odijevni predmeti su u trendu, tzv. oversize, a za njihov kroj koriste se mekše i opuštenije siluete, zaobljena ramena, lepršave suknje i širi rukavi poput šišmiš rukava. Međutim, kombinacija šire bluze i pantalona šireg kroja može dodati kilograme. Puno bolji izbor biće pantalone koje idu uz nogu, mogu biti i dužine do gležnja, a nosite ih sa širim kaišem koji će tijelu dati lijep oblik.
3. …velike i upečatljive printove.
Ako ipak želite da nosite upečatljive komade, nosite samo jedan odijevni predmet s odvažnim printom u zamagljenom ili zemljanom tonu. Ne miješajte printove osim ako nisu otvoreniji.
4. …rastegljivi žersej koji je vrlo škakljiv za nošenje.
Ovaj materijal naglasiće šlaufiće i višak masnog tkiva pa ga je najbolje izbjegavati. Materijal koji će vam pružiti jednaku udobnost kao rastegljivi žersej, a puno je zahvalniji za nošenje ako želite izgledati mršavije, je viskoza.
5. …šlampavu odjeću koja ne stvara dobre proporcije tijela.
Kod odijevanja vodite računa o proporcionalnosti i održite živahnost i entuzijazam u odijevanju.

Primjedbe