ZA OVE KUĆNE TRIKOVE SIGURNO NISTE ČULI: Ali kad ih probate bit ćete oduševljeni!

Svakodnevnicu nam mogu olakšati brojni trikovi koji postoje, a mnoge od tih trikova znamo, nađemo ih na internetu ili čujemo od prijatelja i zaista su korisni i jednostavni.
O sodi bikarboni se mnogo pričalo i mnogi trikovi se mogu uz pomoć nje izvesti, a naročito u domaćinstvu i u mnoge druge svrhe. Korisna je za čišćenje mrlja na odjeći i drugim predmetima za koje ste vjerovali da ih nikada nećete otkloniti.
Soda je i idealna zamjena za dezodoranse koji sadrži u sebi dosta aluminija i koji izazivaju kancer. Iz ovih razloga, koristite sodu bikarbonu za zamjenu umjesto dezodoransa ili ako niste taj zagovornik, onda bar kupite dezodoranse na kojima je evidentirano da ne sadrže štetne materije poput aluminijuma.
Sodu koristite i za izbjeljivanje zuba, a na sasvim jednostavan način. Zamjenite pastu za zube jednom sedmično sa sodom bikarbonom, i već nakon mjesec dana ćete primijetiti razliku
Ovo su bili samo neki trikovi sode bikarbone, a u nastavku pogledajte video koji vam otkriva još neke koristi za vašu svakodnevnicu:

Primjedbe