Zanima te kakav će otac biti tvoj partner: Ovo su stvari koje ti to otkrivaju!

Roditeljstvo je siva zona i vještina o kojoj učimo usput, kad je dijete već ovdje. Ni same ne znamo kakve ćemo majke biti dok stvarno ne probamo i za njega važi isto. Neki pokazatelji ipak postoje.
Teško da će imati svih 16 karakteristika, ali što više, to bolje!
1. Kada na ulici ugledate mladu porodicu sa djetetom ili djecom, a ti se potpuno raznježiš i kažeš kako su preslatki, on ne koluta očima. I njemu je smješak na licu.
2. Strpljiv je. Ako će mu nešto kao roditelju trebati, to je strpljivost. Ne nervira se lako ni na tvoje mušice, ako ti treba duže od 5 minuta u kupatilu, ako te mora duže čekati ispred kabine gdje isprobavaš odjeću.
3. Dijete je u duši. Kada ste s djecom prijatelja ili obitelji, obožava se s njima igrati. Ponaša se kao da je i sam dijete. To nije samo nevjerojatno slatko, nego pokazatelj da će jednoga dana biti odličan otac.
4. Porodičan je čovjek. Voli provoditi vrijeme sa porodicom i uživa kad su svi sretni.
5. Pun je energije. Obožava biti u prirodi, ići na izlete i otkrivati nove stvari – s takvim tatom nikada neće biti dosadno.
6. Spreman je na kompromise, bez da se naljuti. Zna da ponekad mora za dobrobit veze ostaviti ego iza sebe.
7. Odmah primjeti kada ti nije dobro i učinit će sve da bi se osjećala bolje.
8. Ne troši novac na gluposti, nego prvo dvaput razmisli. Čak i ako su neke stvari po tebi možda nepotrebne poput većeg televizora, videoigrica ili stripova – dok god dobro raspoređuje novac i ne manjka vam za nešto važnije, sve je u redu.
9. Razgovara sa tobom o budućnosti. Ne moraju to biti samo planiranje porodice. Čim unapred promišlja stvari, to je već dobro.
10. Preuzima odgovornost za svoj život i postupke, zna što želi i sljedi svoje ciljeve.
11. Njegovi prijatelji i ti znate da se možete osloniti na njega. U teškim situacijama ne bježi, nego se suočava s problemima i ne odustaje.
12. Kreativan je, uvijek ima nove ideje i sve što čini, čini s entuzijazmom.
13. Dobar je pripovjedač i drugi ga vole slušati – djeca će uživati kad im bude pričao priče.
14. Kada si bolesna, brine o tebi, sto puta pita treba li ti nešto.
15. Prošao je svoju divlju fazu. Iživio se u mladosti i sada se polako smiruje.
16. Brižna je osoba, puna ljubavi koja nema problema pokazati emocije i otvoriti srce.

Primjedbe