Žene u štiklama OVE VISINE muškarci najviše primećuju: Naučnici su dali odgovor zašto je to tako i potpuno je logičan

Jasno je da ženstvenost i seksepil dolaze iznutra. 

Samopouzdanje skače, držanje je bolje,a hod zavodljiviji, teško ćete naći ženu koja se neće složiti sa ovim. A sudeći po novim istraživanjima, čini se da i muškarci dele isto mišljenje. Postoji bezbroj varijacija kada je visina štikle na ženskim cipelama u pitanju. 



One sa najvišom potpeticom, svakako su najatraktivnije ali, da li visina štikle određuje privlačnost žene suprotnom polu? 

U seriji od četiri eksperimenta, francuski istraživači potvrdili su da određuje, i kako visina štikla raste, tako raste i zainteresovanost muškarca. 



I to drastično. U prvom eksperimentu, istraživači su 19godišnju ženu sa tablom za pisanje postavili ispred radnje. 

Bila je obučena u skromnu crnu suknju i belu bluzu, uz koje je nosila kožnu jaknu i moderne cipele u crnoj boji. 

Jedina razlika je u tome što je menjala visinu štikle – ravne, srednje i visoke. Kada bi joj u susret naišli muškarci između 25 i 50 godina, pitala bi ih da li žele da učestvuju u četvorominutnoj anketi o problemima između polova. Žena je razgovarala sa 90 muškaraca, menjajući cipele na svakih 10. Istraživači su sedeli u blizini i pratili zainteresovanost muškaraca da učestvuju u anketi 

– a ona je bila veoma usko povezana sa visinom štikle koju je žena nosila. 

- Ravne: 47 odsto muškaraca je želelo da učestvuje u anketi 

- Srednja štikla: 63 odsto 

- Visoka štikla: 83 odsto 

U drugom eksperimentu, istraživači su rasporedili četiri žene od 19 godina sa tablama u četiri različita grada. Sve su imale sličnu visinu, težinu i broj cipela, kao i iste odevne kombinacije kao žena iz prethodnog eksperimenta. Svaka od njih dobila je instrukcije da pronađe 45 muškaraca i 45 žena (ukupno 180 žena i muškaraca) između 25 i 50 godina koji će učestvovati u anketi. Visina štikle imala je jako mali uticaj na zainteresovanost žena da učestvuju u anketi, ali kod muškaraca je pravila ogromnu razliku. 

Žene koje su bile voljne da učestvuju u anketi žene koja nosi: 

- Ravne cipele: 32 odsto 

- Srednje štikle: 37 odsto 

- Visoke štikle: 30 odsto 

Muškarci koji su bili voljni da učestvuju u anketi žene koja nosi: 

- Ravne cipele: 42 odsto 

- Srednje štikle: 60 odsto 

- Visoke štikle: 82 odsto 

U trećem eksperimentu, koristili su iste žene kao i u drugom, nosile su iste stvari i na isti način menjale visinu štikli. Ali, ovoga puta žena šeta kroz ulicu prepunu ljudi brljajući po torbi, a onda „slučajno“ ispušta rukavicu i nastavlja svojim putem. Visina štikle ni ovoga puta nije pravila veliku razliku kod ženskih pronalazača rukavice, ali, još jednom, kod muškaraca se razlika znatno osetila. 

Ženski pronalazači rukavice kod žene koja nosi: 

- Ravne cipele: 43 odsto 

- Srednje štikle: 50 odsto 

- Visoke štikle: 52 odsto 

Muški pronalazači rukavice kod žene koja nosi: 

- Ravne cipele: 62 odsto 

- Srednje štikle: 78 odsto 

- Visoke štikle: 93 odsto 

U četvrtom eksperimentu, žena iz prvog eksperimenta je poslata u jedan od tri bara, u periodu od šest sreda uveče i šest subota uveče od 20:30 do ponoći. Nosila je suknju i usku bluzu i dobila instrukcije da sedi sama za stolom blizu šanka i prekrsti noge tako da muškarci mogu da vide njene cipele. Istraživači su sedeli blizu i snimali kojom brzinom 36 muškaraca u dvadesetim godinama pokušava da započne razgovor sa njom. Što je štikla bila viša, muškarci su brže prilazili. 

- Ravne cipele: 14 minuta 

- Srednje štikle: 11 minuta 

- Visoke štikle: 7 minuta 

U ČEMU JE TRIK? 

Ovi eksperimenti potvrdili su ono što žene već generacijama unazad znaju: Visoke štikle privlače mušku pažnju. Postoji nekoliko razloga za to. Kako veličina štikle raste: 

- Ženske grudi izgledaju bujnije. Visoke štikle „teraju“ vas da izvijete leđa unapred, i na taj način čine grudi većim i izraženijim. Mnoge studije pokazale su da istaknute grudi privlače više pažnje kod muškaraca. 

- Ženska zadnjica izgleda veće jer je podignuta na štiklama. Neka istraživanja ukazuju na to da kako veličina zadnjice raste, raste i zainteresovanost muškaraca ka ženama. 

- Dok hodaju u štiklama, ženski kukovi i zadnjica se više njišu jer štikle smanjuju dužinu koraka. 

- Ženska stopala izgledaju manje. Iako postoje muškarci koje privlače različiti tipovi žena – mršave, punačke, niske, visoke – muškarci su evoluirali tako da budu veći i viši od žena, i da ih privlače žene koje su sitnije od njih. Visoke štikle čine ženska stopala vizuelno manjim, i samim tim atraktivnijim. 

Ipak, uvećana atraktivnost ima određenu cenu: Visoke štikle su neudobne i značajno povećavaju rizik od nezgoda sa stopalima - žuljeva, čukljeva, padova, izvrnutih članaka, plantarnih bradavica, uraslih noktiju, oštećenja nerava i bolova u kolenima i leđima. 

ZA SVE JE KRIVA EVOLUCIJA 

Biološka svrha života jeste da reprodukuje život, da pošalje gene u narednu generaciju. Najlakši način za muškarce da to postignu je da oplode veliki broj žena. Najlakši način za žene da svoje gene pošalju u potomsvo jeste da odgaje mali broj dece do reproduktivne zrelosti – u idealnom slučaju uz podršku muškarca čiju ljubav privlače i održavaju tokom vremena. 

Muškarci žude za ženama, a neke žene doživljavaju želju na muški način. Međutim, mnoge žene se osećaju manje motivisano požudom nego potrebom da se osećaju poželjno, da privuku i zadrže mušku pažnju. Visoke potpetice privlače muške poglede. Žene se često žale na mane visokih potpetica, ali nastavljaju da ih nose. Očigledno je – žudnja za poželjnim izgledom pobeđuje želju za komforom. 

Primjedbe