10 bizarnih saveta koji će vam pomoći da se više uživate u životu

1. Ne želite da kinete? Pritisnete prstima kožu na mostu nosa

Ne želite da kinete? Pritisnete prstima kožu na mostu nosa
Foto: brightside.me
Kada iritirate kožu na mostu nosa, mozak prima signal upozorenja i stavlja pauzu na ostale procese, uljučujući i refleks kijanja. Nsuprot ovome, ako želite kinete, a ne možete, pogledajte u jarku svetlost. Ako vam ove preporuke ne pomognu, ostanite optimista. Postoji žena koja je ušla u Ginisobu knjigu rekorda jer je kinula 976 puta zaredom.

2. Za bolji sluh, zatvorite uši

Za bolji sluh, zatvorite uši
Foto: brightside.me
Kada ste u klubu ili na koncertu, muzika je bučna i ne možete da čujete šta vam prijatelj govori. Pritisnite tragus (ispupčenje ispred otvora spoljašnjeg ušnog kanala) ka uvetu i okrenite drugo uvo ka prijatelju. Ovaj životni trik redovno koriste pevači iako izgleda kao da samo popravljaju slušalice.

3. Sisajte palac ako ste zabrinuti

Sisajte palac ako ste zabrinuti
Foto: brightside.me
Ova reakcija može da se objasni stimulacijom nerva vagusa, koji usporava rad srca i spušta krvni pritisak. Ako vam se zabrinjavajuća situacija dogodi na javnom mestu, stisnite prste u pesnicu sa ispravljenim palcem i jednostavno dunite u njega.

4. Da biste se rešili štucavice, stavite kocku leda na jezik

Da biste se rešili štucavice, stavite kocku leda na jezik
Foto: brightside.me
Svako ima svoj recept protiv štucavice: izvucite vrh jezika, stavite led na jezik, progutajte kocku šećera i tako dalje. Pokušajte da zatvorite uši dlanovima i da popijete čašu vode kroz slamčicu u jednom dahu. Ili se savijte preko sudopere i popijte vodu direktno iz čaše. Ako vaša štucavica i dalje ne prolazi, možda ćete završiti kao čovek koji je štucao 68 godina, ali je ipak uspeo da se oženi i da dobije 8 dece.

5. Ako osetite probadanje na desnoj strani tela dok trčite, izdišite dok stajete na levo stopalo

Ako osetite probadanje na desnoj strani tela dok trčite, izdišite dok stajete na levo stopalo
Foto: brightside.me
Isto važi i kada vas boli leva strana - izdišite na desnom stopalu. Takođe, blago masirajte bolnu stranu. Dok trčite, krv juri u mišiće. Bez odgovarajućeg zagrevanja, krv se neravnomerno širi i stoga preplavljuje jetru i slezinu. Onda ovi organi počinju da pritiskaju dijafragmu.6. Držite dah ako želite da se brže razbudite
Držite dah ako želite da se brže razbudite
Foto: brightside.me
Kad ovo uradite, ubrzava se vaš srčani ritam i telo šalje komandu da aktivirate aktivni režim. Ipak, nemojte previše koristiti ovu metodu. Naglo buđenje je ozbiljan stres za vaše srce. Na primer, ljudima se ne preporučuje da treniraju 2 sata pre spavanja.

7. Neraspoloženi ste? Glođite olovku

Neraspoloženi ste? Glođite olovku
Foto: brightside.me
Tajna je jednostavna. Kada držite olovku u zubima, rade mišići koji učestvuju u smejanju. Oni preko nerava šalju odgovarajući impuls mozgu, koji počinje da proizvodi endorfine. Na kraju, smejaćete se kao lud na brašno.

8. Aktivirajte vašu supermemoriju uz pomoć grančice ruzmarina

Aktivirajte vašu supermemoriju uz pomoć grančice ruzmarina
Foto: brightside.me
Ako želite da od srca naučite nešto, najbolje je da to uradite oristeći skriveni potencijal vaše memorije. Dok učite noću, ležite u krevetu mirišući ruzmarin. Ovaj jednostavan trik pomoći će vam da mnogo brže zapamtite neophodne informacije i sa boljim rezultatima.

9. Kada vam utrne noga, protresite glavu

Kada vam utrne noga, protresite glavu
Foto: brightside.me
Sečate li se neprijatnog osećaja kada vam utrne ruka ili noga? Tok užasnog bockanja i probadanja! Ali, sve što možete da uradite jeste da čekate da prođe. Sledeći put, protresite glavu tokom ovog nepriatnog osećaja. Vaši mišići će se opustiti i osećaj probadanja i bockanja će vrlo brzo proći.

10. Zatvorite nos ako želite da prevarite poligraf

Zatvorite nos ako želite da prevarite poligraf
Foto: brightside.me
Ako ste nervozni i vaše srce suviše brzo kuca, zatvorite nos prstima. Onda zatvorite uši i oštro izdahnite. Osetićete da se pritisak u vašim ušima promenio.

Primjedbe