10 RAZLOGA ZAŠTO NE TREBA DA BACATE TEČNOST IZ KISELIH KRASTAVACA: Sigurno niste znali za broj 3!Ali kada pogledate ovu listu, shvatićete kakve kvalitete ima ova tečnost. 

Za opekotine od sunca. Umočite vatu u tečnost od krastavaca i namažite opekotine. Sirće u tečnosti pomoći će da se koža smiri. 

U koktelu 

Neće biti lako da ubijedite goste da piju koktel od kiselih krastavaca. Ali ovaj jednostavan recept je oduševio više od jedne osobe: Uzmite šejker i ubacite led zajedno sa jednom mjerom vodke i tečnosti kiselih krastavaca. 

Dobro promiješajte i sipajte u čašu od martinija. Ubacite jedan mali krastavac i popijte. I zapamtite da pijete odgovorno! Protiv mamurluka 

Poslije žurke i mnogo alkohola, vaše tijelo je dehidrirano, a bolni mamurluk je na putu. Prije nego što odete na spavanje, popijte malo tečnosti iz kiselih krastavaca i vidjećete (ali i osjetićete) da će biti mnogo bolje kada ustanete! 

Da spriječite grčeve i bolove u mišićima 

Mnogi treneri preporučuju da popijete 1/4 čaše tečnosti iz kiselih krastavaca (i vode) poslije svakog treninga kako biste osvježili vaše tijelo. 

Protiv gorušice i mučnine 

Krastavci se obično kisele u mešavini sirćeta i meda. Oba sastojka su odlična za vaš stomak. Mali gutljaj ove tečnosti prije jela i možete da zaustavite stomačne probleme. 

Protiv prehlade i bola u grlu 

Kada se pojave prvi simptomi, progutajte jednu kašiku ove tečnosti. Sirće je jednako dobro kao i sirup protiv kašlja, a i prirodnije je. 

Za kuhanje 

Možete da koristite ovu tečnost u vašoj salati ili kao zamjenu za sirće. Možete čak i da je pomiješate sa jogurtom kako biste napravili dresing za zelenu salatu, salatu od jaja, ribu ili krompir. Neki koriste ovu tečnost kako bi marinirali meso da bi postalo mekše. 

Da održite hranu svježom 

Ako ste pojeli sve krastavčiće, onda stavite tvrdo kuhana jaja, luk i bijeli luk u teglu sa ostatkom tečnosti kako biste ovoj hrani dali finu notu, ali i kako bi trajali duže. Ovaj trik takođe funkcioniše i sa konzerviranim povrćem kao što je paradajiz, grašak i artičoke. 

Za čišćenje bakarnih predmeta 

Samo stavite malo ove tečnosti na sunđer i oribajte bakarne predmete kako bi opet zasijali. 

Služi kao đubrivo i kao ubica trave 

To zvuči možda čudno, ali ova tečnost je veoma dobra u oba slučaja. Za biljke kao što su ljiljani, koji vole kiselo zemljište, ova tečnost radi kao đubrivo. Trava u vašoj bašti može lako da nestane ako je polijete sa ovim. 

Primjedbe