8 interesantnih funkcija pametnih telefona koji će vam biti od ogromne koristi

1. Da stvorite svog blizanca:

Da stvorite svog blizanca:
Foto: brightside.me
Ili bliznakinju. Nažalost, jedino na fotografiji. Izaberite mod panorama i dajte telefon prijatelju. Kada počne da pomera telefon, dotrčite na drugu stranu panorame (morate biti brži od kamere). Na fotografiji će biti dvoje ljudi. Ili čak troje!

2. Da vidite infracrveno zračenje:

Da vidite infracrveno zračenje:
Foto: brightside.me
Sada lako ožete proveriti ispravnost vašeg daljinskog upravljača. Izvadite mobilni telefon i uključite kameru. Onda uzmite daljinski, uperite ga u kameru i pritisnite bilo koje dugme. Ako baterije na daljinskom dobro rade, videćete crveno svetlo. Uz pomoć telefona, od daljinskog možete napraviti i baterijsku lampu i iznenaditi prijatelje. Kamera na svakom pametnom telefonu prepoznaje infracrvene zrake ( koji povezuju TV i malu lampicu na daljinskom upravljaču).

3. Da fotografišete grad sa prozora automobila:

Da fotografišete grad sa prozora automobila:
Foto: brightside.me
Ako nemate dovoljno vremena da uživate u pogledu dok putujete, u vožnji možete napraviti panoramske fotografije, a kasnije ih bolje pogledati. Uključite mod panorama na kameri i držite uređaj na jednom i istom planu.

4. Da omogućite mod "gost":

Da omogućite mod "gost":
Foto: brightside.me
Ovo je korisna opcija, naročito kada vaša mama pozajmi telefon na nekoliko minuta. Ipak, ova funkcije je omogućena samo na Androidu 5.0 i novijim. Otvorite panel sa brzim podešavanjima, kliknite na vaš avatar i izaberite “Add guest” (dodaj gosta) da biste uljučili ovu opciju (i podesili sve funkcije koje vaš "gost" može da koristi).5. Da pretvorite telefon u naočare:
Da pretvorite telefon u naočare:
Foto: brightside.me
Ovo je korisno za ljude koji pate od kratkovidosti. Uključite kameru i stavite je blizu nekog teksta. Videćete uvećanu sliku (ne zaboravite kažete svojoj baki za ovaj trik!). Takođe je korisno za gledanje sportskih mečeva na stadionima ili koncerata - videćete sve detalje i iz najudaljenijih redova.

6. Da podesite automatsko otključavanje kada ste u svojoj kući ili kod prijatelja:

Da podesite automatsko otključavanje  kada ste u svojoj kući ili kod prijatelja:
Foto: brightside.me
Zaboravite na PIN, crtanje po ekranu i druge zbunjujuće stvari. Ako imate Android 5.0 i noviji, idite na Smart Lock podešavanja i dodajte "safe areas" (bezbedna područja) gde će se vaš telefon automatski otključavati.

7. Da smanjite zračenje plavog svetla telefona:

Da smanjite zračenje plavog svetla telefona:
Foto: brightside.me
Plavo svetlo nas ometa dok spavamo i oštećuje vid kada koristimo telefone u mraku. Da bi eliminisali ovaj problem, stvoreni su specijalni programi (BlueLight Filter): oni filtriraju protok plave svetlosti sa ekrana i sinhronizuju osveteljenost i boje na ekranu. Potrebno je samo da skinete jedan od njih i uživaćete u svojim snovima. Vlasnici Androida 5.0 i novijih, mogu da omoguće ovu funkciju u podešavanjima.

8. Da stvorite ultraljubičastu baterijsku lampu:

Da stvorite ultraljubičastu baterijsku lampu:
Foto: brightside.me
Uzmite telefon koji ima lampu, lepljivu traku i plavi i ljubičasti marker. Zalepite jedan sloj lepljive trake preko lampe i obojite ga plavim markerom. Onda zalepite još jedan sloj trake i ponovo je obojite u plavo. Poslednji sloj trake obojite u ljubičasto. Kada uključite lampu na telefonu u mraku, moći ćete da vidite bacile i bakterije na površinama.

Primjedbe