8 jasnih znakova da je vaša veza došla do tačke pucanja

1. Nemate zajedničke fotografije

Nemate zajedničke fotografije
Foto: brightside.me
Ako vaš partner ne voli da se fotografiše i proverava društvene mreže jednom godišnje, nema svhre da brinete zbog činjenice da nema vašim fotografija na njegovom/njenom profilu. Ipak, ako se vaš partner redovno fotografiše i objavljuje slike na društvenim mrežama, ignorišući vaše zajedničke fotografije, onda imate razloga za brigu. Ili vas se vaš partner stidi ili jednostavno ne želi da reklamira vašu vezu. U zdravoj vezi, možete reći: "Hajde da se slikamo!", a da se ne osećate neprijatno.

2. Više volite da gledate filmove nego da pričate na sastanku

Više volite da gledate filmove nego da pričate na sastanku
Foto: brightside.me
Nema ničeg lošeg u gledanju omiljene serije ili novog filma s vremena na vreme, ali ako na svakom sastanku gledate TV ili film na kompjuteru, to nije normalno. Obratite pažnju na emocije koje imate nakon takvog susreta. Ako morate da gledate nešto zato što nemate teme za razgovor ili jednostavno niste zainteresovani za partnera, to je razlog za razmišljanje. Da li vam je zaista potrebna ta veza?

3. Jedva da se ikada posvađate

Jedva da se ikada posvađate
Foto: brightside.me
Generalno, odsustvo svađa je dobro, ali jedino u slučajevima kada strpljivo pristupate problemu i možete mirno da saslušate jedno drugo. Međutim, ako se ne svađate, ali prigovarate jedno drugom ili za 10 sekundi zaboravite na šta vam se partner žalio, to je znak da je vaša veza nezdrava. Pre ili kasnije pući će pod lavinom uzajamnih optužbi.

4. Retko grlite jedno drugo

Retko grlite jedno drugo
Foto: brightside.me
Ovde postoje dve opcije za razvoj odnosa. Prva je ona kada partneri iskazuju svoja osećanja na različite načine. Mogu vam skuvati ukusno jelo, kupiti lep poklon ili jednostavno pomoći kada vam je potrebno. Međutim, šta ako jedan ili oba partnera ne vole grljenje? Možete to da priznate ili pokušate da razgovarate o tome. Druga opcija je da partneri ne mare jedno za drugo. Njih ne zanimaju te ljubavne stvari i ne pokazuju svoju ljubav na različite način. Verovatno jer uopšte nisu prisutni u vezi.5. Ravnodušni ste prema uspehu onog drugog
Ravnodušni ste prema uspehu onog drugog
Foto: brightside.me
Ponekada nas u životu zadese teške situacije. Tokom takvih momenata, vaš partner može postati pomalo ravnodušan. Ipak, ako se vaši talenti i dostignuća redovno ignorišu, ili još gore - vaš partner ih omalovažava, to je drugačiji signal. Da li vam je zaista potreba osoba koja želi da bude bolja i važnija od vas?

6. Terate jedno drugo da lažete

Terate jedno drugo da lažete
Foto: brightside.me
Da li vas partner tera da lažete kada on ne želi da vidi nekog? To je znak upozorenja. Ili ne može sam da reši problem tako što će jednostavno reći "Ne" osobi koju ne želi da vidi ili ne želi da vidi da vidi vaše prijatelje i rođake i stoga misli da je smišljanje izgovora vaša dužnost. Obe situacije govore o nezrelosti i da vaš partner uopšte ne mari: čak i ne pokušava da se složi sa ljudima koji su vam bliski.

7. Vaši roditelji ne vole vašeg partnera

Vaši roditelji ne vole vašeg partnera
Foto: brightside.me
Vaši roditelji mogu imati sopstveno mišljenje o tome kakvog bi partnera trebalo da imate. Nekada roditelji previše brinu i mogu da vam pokvare odnos sa partnerom. Ipak, ako vam uporno da vaš partner nije dobar izbor i iznose dokaze, pogledajte svoju vezu pažljivije. Postoji nešto veliko što ih odbija od vašeg partnera. Možda vas je ljubav zaslepela?

8. Bonus

Bonus
Foto: brightside.me
Srećna veza i kritikovanje fizičkog izgleda ne idu zajedno. Ako ste u vezi sa nekim, ne morate im reći da ih cenite zbog borjnih kvaliteta: kako vas tretiraju, kako čine da se osećate itd. Naravno, svi vole lepo lice izgodno telo, ali vi volite svog partnera i to ne samo zbog njegovog fizičkog izgleda. Ako ih volite i kada su pomalo neuredni, na primer kada nose preveliku majicu, vaša veza ima šanse da potraje. Nasuprot tome, ako vaš partner konstantno kritikuje vaš fizički izgled, možete biti sigurni da se veza bliži kraju jer strast ne traje dugo. Nekada je teško priznati da je veza došla do kraja, ali nekad je potrebno rešiti se nepotrebnog tereta da biste dobili nešto novo i dragoceno.

Primjedbe