DJEVOJKA JE STAVILA OVO U VRELU VODU I SVE TO NAMAZALA ISPOD NOSA: Legla je da spava, a kada se ujutru pogledala u ogledalo ostala je bez teksta!

Žene muku muče prilikom uklanjanja dlaka sa tijela. Obavezno pogledajte ove jednostavne načine kako da ih se riješite. 
 
Ovo je uglavnom uzrokovano hormonskim disbalansom. Lučenje visokog nivoa testosterona kod žena može dovesti do nepravilnog menstrualnog ciklusa i viška dlaka na licu i tijelu. Ovaj poremećaj poznat je i kao sindrom policističnih jajnika (PCOS), koji je najveći krivac kod porasta viška dlaka.
Ostali razlozi za dlake na licu kod žena su ljekovite nuspojave, akromegalija, gojaznosti i tumor jajnika. Ne brinite, postoje laki načini kako da ih se riješite:
SODA – BIKARBONA
Ovo uradite samo pred spavanje. 1 kašiku sode bikarbone pomješati u 200ml ključale vode i ostavite da se ohladi. Namočite pamučnu krpicu i ostavite da se malo osuši, a zatim primjenite na područje neželjenih dlaka. Pričvrstite i ostavite preko noći. Ujutru uklonite krpicu i nanesite hranljivu kremu. Nakon 2-3 ponovljena postupka, neželjene dlake će otpasti
Ujutru uklonite krpicu i nanesite hranljivu kremu. Nakon 2-3 ponovljena postupka, neželjene dlake će otpasti.
Ulje koprive
Ovaj recept je u upotrebi još od 17. vijeka i još uvijek je koristan u upotrebi uklanjanja neželjenih dlaka. Evo kako da ga pravilno upotrebite.
U 3 ml biljnog ulja sipati 3 kašike sjemena koprive i ostavite da odstoji 2 nedelje na toplom mjestu. Nakon toga procijedite smješu i sipajte u teglu. Namočite komad vate i nanesite na željeno mjesto da odstoji 30-45 minuta.
Nakon toga operite lice mlakom vodom i blagim sapunom. Ponovite tretman sve dok dlaka ne počne da opada.
Bijeli luk
Uzeti par čehna svhežeg bijelog luka i iscijediti sok iz njih. Nanesite na kožu 4-5 puta dnevno po 30 minuta svaki dan, kako biste dobili željene rezultate. Nakon toga isperite lice vodom i blagim sapunom i nanesite kremu za lice. Ponovite postupak dok nestanu neželjene dlake, prenosi fokuzz.com. 

Primjedbe