KADA JEDNOM OPERETE KOSU NA OVAJ NAČIN STALNO ĆETE TAKO RADITI!

kako baš morate kupiti ”taj šampon” koji će za sekund vašu tanku i neukrotivu kosu uljepšati. 

Mislite li da je tako? Osim toga kosu smo navikli prati šamponom i regeneratorom. No, je li vam ikada palo na pamet napraviti vlastiti šampon? Lako se priprema, a kosa nakon pranja s prirodnim šamponom postaje lijepa, zdrava i sjajna. 

Prirodni domaći šamponi sigurni su za upotrebu, a koštat će manje od tvorničkih. 

Napravite vlastiti šampon 

Dovoljna je kašika sode. 

Za početak, lakše je rastvoriti u vrućoj vodi, a zatim dodati hladnu. Količinski, ukupno čaša od 200 ml. Sve to napraviti, zapravo je vrlo lako. Nanesite sodu i vode na vlažnu kosu i nježno masirajte po cijeloj dužini. Isperite. Kosa se odlično ispire. Poslije toga ne zaboravite isprati kosu još jednom s „kiselom“ vodom (na 2 l vode kašika octa) 

Šampon za suho pranje kose 

Za brzo osvježavanje kose ujutro, ako nemate vremena za pranje, možete iskoristiti sprej za suho pranje kose ili, naravno, sodu bikarbonu. 

Koristite je isto kao i baby puder, stavite malo na korjen kose (ali nemojte preterivati, jer će kosa izgledati bijelo) ostavite nekoliko minuta da djeluje i upija masnoću, pa onda dobro protrljajte kosu, kao kada je perete, i počešljajte se. 

Čišćenje četke 

Soda bikarbona može poslužiti i za čišćenje vaše četke. Jednostavno otopite četku u zdjeli ispunjenoj toplom vodom i par žlica sode bikarbone, a ukoliko ju želite dezinficirati dodajte malo izbjeljivača. 

Primjedbe