ONA SVAKO VEČE SPAVA U KREVETIĆU SA BEBOM: Razlog će vas ostaviti u suzama

Međutim, kada je Dejna postavila fotografiju koju je uslikao njen muž na Facebook nije slutila da će postati popularna. 

Dejna je uz fotografiju podijelila srceparajuću priču koju je čula od misionara koji je radio u Ugandi. 



Ove riječi su dirnule Dejnu do srži. 

Dejna je u svojoj objavi na Facebooku napisala: 

“To je bilo prije nekoliko mjeseci kada sam ušla u krevetić, nadajući se da ću da ublažim plač moje djevojčice. Bila sam u žaru napornog i divnog roditeljstva. 

Sjetila sam se da sam joj dala obećanje. Jedan od prvih puta kada sam ostavila Meta i Luelu je bilo kad sam otišla na bogosluženje. 



Tada je misionar podijelio svoju priču, koja me je potresla do srži.” „Trenutak koji će zauvijek biti spaljen u mom krhkom majčinskom srcu koje već postalo 10 puta krhkije nakon što sam nju upoznala. 

Taj misionar je bio u sirotištu u Ugandi, bio je i mnogima ranije, ali ovaj je drugačiji. On je ušao u jaslice sa preko 100 popunjenih krevetića sa bebama. Osluškivao je u čudu, i jedino što je mogao da čuje je tišina. Zvuk koji je rijedak u bilo kom sirotištu, a kamoli u ovom od stotinu beba.“ 

Dejna u nastavku posta piše: 

„Okrenuo se svojoj nastojnici i pitao ju je što je tolika tišina u sirotištu. Njen odgovor je bio nešto što nikad neću zaboraviti.“ 

Pogledala ga je i rekla mu: ’Nakon otprilike sedam dana njihovog življenja ovde, i plakanju bezbroju sati, oni su se na kraju zaustavili kada su shvatili da niko ne dolazi po njih’.“ 

…“Oni su prestali plakati kada su shvatili da niko neće doći po njih. Ne za 10 minuta, ne za 4 sata, i možda, možda, nikada…” 

Dejna kaže da je bila slomljena. Nakon toga došla je kući, te je tu noć provela sa Luelom i ljuljala je. Tada je sebi obećala da će uvijek doći po nju, te da je nikada neće ostaviti. 

U Dejninom postu dalje piše: „Kada u 02:00h ujutru njen očajnički vrisak i plakanje čujemo kroz bebi monitor, doći ću do nje. Za njenu prvu bol, slomljeno srce, doći ću do nje, biću tu. Bićemo tu da je držimo, da joj dajemo emocionalnu podršku, uvijek ćemo je podržavati u njenim odlukama.” 

Na kraju je Dejna napisala: 

“Ukratko bit ćemo sigurno mjesto na kojem uvijek može da potraži pomoć i mi ćemo uvijek biti uz nju.”

Primjedbe