POSVOJILI CURICU, A ONDA DOZNALI ZASTRAŠUJUĆU ISTINU: ‘To je najgori slučaj u mojoj karijeri…’

Tokom posvajanja, Diane je na jednoj od fotografija ugledala tamnooku curicu i poželjela nju. 

Kad su se počeli raspitivati o djevojčici, posrednik u postupku posvajanja ih je počeo uvjeravati da je bolje da istraže i neke druge mogućnosti odnosno da razmisle o drugom djetetu. “Nešto nije u redu s njom”, kazao im je posrednik. Unatoč upozorenjima, par je bio odlučan doznati više o djevojčici. No, ništa ih nije moglo pripremiti na ono što usljedjuje. 

Bernie i Diane doznali su tako za slučaj zastrašujućeg zlostavljanja i zanemarivanja djevojčice koji je policija istraživala 2007. godine. Djevojčica s fotografije zvala se Danielle i bila je ‘divlje dijete’. Istražitelji su je pronašli u kući na Floridi kada je imala sedam godina. Nikad nije bila izvan kuće, nije mogla govoriti i jesti hranu. Bila je zaključana u praznoj sobi . 

“Kada smo je pronašli u službi sam bio već 27 godina, ali ovo je bio najgori slučaj zanemarivanja djeteta koji sam vidio u svojoj karijeri”, kazao je detektiv Mark Holste. 

Danielleina je biološka majka izgubila roditeljska prava, a djevojčica je smještena u dom. Unatoč njezinim težim smetnjama u razvoju i ponašanju, Bernie i Diane ipak su odlučili posvojiti baš nju. 

Primjedbe