PRIČA KOJA ĆE VAM OTVORITI OČI: Ovako nas Bog uči svakog dana, razmislite!

Ja: Bože, mogu li da te nešto pitam? Bog: Naravno. Ja: Obećaj da se nećeš ljutiti.

Bog: Obećavam. Ja: Zašto si dozvolio da na mene dođe toliko stvari? Bog: Kako to misliš? Ja: Pa, jutros sam se uspavao! Bog: Da. Ja: Trebalo mi je cela večnost dok je moj auto upalio! Bog: Da, video sam… 

Ja: Za ručak sam dobio sendvič koji nisam naručio i morao sam da čekam u redu da se napravi! Bog: I? 

Ja: Na putu kući, s posla, ispraznila mi se baterija baš kad sam imao važan poziv… Bog: Da, znam. Ja: Kao da to sve nije bilo dovoljno, dođem kući i želim da se opustim u novom masažeru, a on ne radi! Danas ništa ne ide kako treba! Zašto si dopustio da se sve to dogodi?! Bog: Dozvoli mi da objasnim. 

Vidiš, jutros je kod tvog kreveta stajao anđeo smrti, a ja sam poslao jednog od svojih anđela da se bori s njim za tvoj život. A za to vreme sam tebe pustio da spavaš. 

Ja: (Ponizno) O, stvarno? 

Bog: Nisam dopustio da tvoj automobil odmah upali, jer se upravo tada na tvom putu nalazio pijani vozač, koji bi te udario da si mu se našao na putu. 

Ja: (Neugodno) Uh… 

Bog: Osoba koja ti je pripremala sendvič za ručak bila je bolesna i nisam želeo da dobiješ i ti taj virus. Znao sam da ne smeš da izostaneš s posla. 

Ja: (Postiđeno) O… 

Bog: Tvoj telefon je prestao da radi baš u trenutku kada je osoba s kojom si razgovarao želela da te slaže i prevari te u vezi sa nekim stvarima, zbog čega si mogao da izgubiš posao. 

Ja: (Tiho) Razumem, Bože. 

Bog: I da, onaj tvoj novi masažer, koji si kupio, imao je fabričku grešku. Radio bi neko vreme, a onda bi sepokvario i zapalio. I tebe zajedno s njim. 

Ja: O, Bože, oprosti što sam te tako napao… 

Bog: Ne tuguj, samo nauči da mi veruješ… u svemu… i u dobru i u zlu! 

Ja: Da, verovaću ti! 

Bog: I ne sumnjaj, jer moj plan za svaki tvoj dan je uvek bolji od tvog plana. 

Ja: Ne sumnjam. Dopusti mi onda da ti se zahvalim za sve ono što mi se dogodilo danas. 

Bog: Dete moje, moje oči uvek motre na tebe, dragocen si mi i želim da se pobrinem za tebe. Kako danas, tako i sutra i zauvek. 

Primjedbe