SVAKA OD NJIH VODI U RAZVOD: Evo koje situacije su STROGO ZABRANJENE u svađi sa partnerom

Vrlo je jednostavno povriijediti voljenu osobu samo jednom riječju ili postupkom tokom svađe. Ove stvari nikada ne bi trebalo raditi, koliko god u tom momentu bili ljuti ili razočarani u partnera, ako ne želite da vaša veza krene stranputicom.
Radi se o ovim stvarima:
1. Ne mješajte ostale članove porodice u vaše svađe
Vaša svađa se tiče samo vas svoje i nikoga drugog. Mješanjem roditelja ili prijatelja rizikujete da obična svađa preraste u porodičnu zbrku. Čak i ako ponovo uspostavite harmoničan odnos, ostali članovi porodice će sve pamtiti i iskoristiti protiv vas ili vašeg partnera čim im se ukaže prilika.
2. Ne mješajte probleme
Ako je uzrok svađe gomila veša ili neoprani sudovi, neka tako i ostane. Ne podsjećajte partnera na njegove ranije greške - na ovaj način ćete pretvoriti običnu porodičnu prepirku u ogroman, ružan konflikt. Nakon toga, vaš partner će se logično zapitati: da li treba da nastavi vezu u kojoj se toliko toga zahtjeva od njega?
3. Nikada ne pominjite razvod
Ako kažete: "Hajde da se razvedemo" tokom svađe, to može biti najveća uvreda ikada rečena. Ove riječi će mnogo povrediti osjećanja partnera. Što ih češće govorite, brže će razvod zaista i dogoditi. Ako volite jedno drugo, nikada ne razgovarajte o rastajanju.
4. Nikada ne napuštajte kuću usred svađe
Jednostavno napuštanje kuće u toku svađe pokazaće samo koliko se nelagodno osjćate pod istim krovom sa partnerom. Lupanje vratima, odlazak u mrak, ostavljanje neriješenog konflikta - sve ovo će natjerati partnera da dvaput razmisli o vašoj zrelosti. Mnogo je bolje da sačekate da se oboje smirite, a onda porazgovarate o svemu kao odrasli.
5. Ne idite razdvojeni u krevet
Spavanjem u različitim krevetima pokazujete da još niste spremni na pomirenje. Svakodnevna rutina, kao što je zajednički odlazak na spavanje, smiriće napetost u vazduhu i ubrzati rješavanje konflikta. Možda okrenete leđa jedno drugom, ali ujutru ćete se probuditi u zagrljaju bez i najmanjeg nagovještaja sinoćne svađe.
6. Nikada se ne svađajte u javnosti
Ako dozvolite sebi i partneru da se posvađate na javnom mjestu, ne poštujete ni jedno drugo ni ljude u okolini. Ne vadite kosture iz ormara u javnosti. Mnogo je bolje da o problemima razgovarate kod kuće.
7. Izbjegavajte nasilje
Dok se svađaju, ljudi su skloni da pokažu najgoru stranu svog karaktera. Neki se okreću i nasilju da bi dokazali da su u pravu. Nemojte dozvoliti sebi ili partneru da postanete nasilni, koliko god bili ljuti jedno na drugo. Fizički bol koji nanese voljena osoba ubiće sva osjećanja koja su vas nekad spajala.

Primjedbe

  1. Pozdrav, ja sam iz Sjedinjenih Država, želim podijeliti ovo veliko svjedočanstvo o tome kako mi je dr. Trust pomogao vratiti joj bivšeg ljubavnika. Tijekom potrage za rješenjem došao sam u kontakt s dr. Trustom i kroz njegovu pomoć moj se ljubavnik vratio u roku od 48 sati. Tako sam s ovom hrabrom savjetovati svakoga tko traži način da dobije ljubavnika da bi kontaktirao Dr. Trust na WhatsApp: {14432813404} ili putem e-pošte na Ljubavnici se vraćaju jedni drugima i zajedno odlaze u novu godinu zajedno Hvala vam opet Dr. Trust.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar