10 modnih trikova koji će učiniti da izgledate mršavije i vitkije

Birajte udobnu obuću

Birajte udobnu obuću
Foto: brightside.me
Da bi vam noge izgledale duže, a telo vitkije, trebalo bi da nosite cipele u boji sličnoj vašoj koži. Bež, boja mesa, braon ili koja god boja najsličnija boji vaših nogu, učniće da izgledaju duže. Ako nosite pantalone ili unihopke, izaberite cipele slične boje onome što nosite. Ovaj trik funkcioniše zato što vizuelno dodaje dužinu vašim nogama i čini da izgledate nekoliko centimetara viši. Takođe je dobra ideja da izbagavate cipele sa kaiševima ili kopčama na članku jer će vam noge izgledati kraće nego što zaista jesu.

Rešite se prevelike i premale odeće

Rešite se prevelike i premale odeće
Foto: brightside.me
Foto: brightside.me
Ne kupujte stvari manje ili veće od vaše prave veličine. Takva odeća samo naglašava mane i vizuelno dodaje kilograme. Birajte odeću koja vam odgovara, koja naglašava ono što želite, a sakriva sve mane.

Uvek držite leđa pravo

Uvek držite leđa pravo
Foto: brightside.me
Dobar stav može da učini da svaka žena izgleda veličanstveno, a takođe će učiniti i da vam struk izgleda tanje. Zato su pogrbljena ramena loša navika, jer ne samo što ćete izgledati šire i niže, već možete imati i zdravstvenih problema. Da biste to izbegli, ispravite leđa i zategnite zadnjicu. Zamislite da na vrhu glave imate konac koji vas povlači.

Naučite osnovne tehnike konturisanja

Naučite osnovne tehnike konturisanja
Foto: brightside.me
Konturisanje čini da lice izgleda duže, a možete sakriti i podbradak. Smao morate da naučite koristite pravilno tamnije i svetlije nijanse. Ključno pravilo koje morate zapamtiti jeste da tamne nijanse stavljate na sve što želite da sakrijete, a svetle nijanse na sve što želite da istaknete. Važno je i da zapamtite redosled nanošenja. Prvo koristite hajlajter, a onda nanesite tamne nijanse. Naravno, ne zaboravite linije moraju biti nevidljive. Jarku šminku nanosite sa oprezom. Na primer, crveni ruž će istaći bradu i linije vilice.Izaberite odgovarajući materijal
Izaberite odgovarajući materijal
Foto: brightside.me
Ne kupujte odeću napravljenu od grubih materijala ili suviše tesnu odeću. Izbegavajte četvrtaste komade i prave linije jer će istaći sve problematične delove. Kako bi ste prikrili nedostatke, birajte odeću od fleksibilnih i glatkih materijala.

Birajte prave aksesoare

Birajte prave aksesoare
Foto: brightside.me
Marame uz grlo ili rolke mogu da upropaste vaš izgled. Olabavite maramu, birajte bluze sa okruglim ili V izrezom. Ostavite otkopčanim 2 ili 3 dugmeta blizu vrata. Dugačke ogrlice koje nisu masivne i male minđuše, izdužiće vaš vrat i naglasiti liniju dekoltea.

Ne naglašavajte problematične delove tela

Ne naglašavajte problematične delove tela
Foto: brightside.me
Ponekada, žene pokušavaju da sakriju problematične delove tela tako što previše pokrivaju. Ovo stvara suprotni efekat jer na taj način samo privlače još veću pažnju. Na primer, ako vam se ne sviđa kako vam kukovi izgledaju, ne nosite farmerke sa velikim džepovima ili bilo kakvim šarama i printovima. Što manje pažnje privlačite na problematične delove, bolje ćete izgledati.

Konsultujte frizera

Konsultujte frizera
Foto: brightside.me
Frizure sa puno volumena mogu dovesti do disbalansa vašeg izgleda. Dajte prednost kosi do ramena ili bob frizuri. Dobro izgledaju i kratke frizure koje pokrivaju vrat i uši. Izbegavajte i previše "kreativne" frizure. Duga i prava kosa obično ne stoji punijim devojkama. Ona samo naglašava poblematične delove. Ako ne želite da se odreknete svoje duge kose, oddajte malo volumena kosi iznad ramena.

Nosite steznik

Nosite steznik
Foto: brightside.me
Steznici mogu da učine da izgledate vitkije i mršavije u skoro svemu što nosite. Oni pomažu ne samo ženama sa viškom kilograma već i onima koje žele da sakriju celulit i nabore na stomaku ili kukovima. Ipak, nemojte ih nositi suviše često, već samo u specijalnim prilikama.

Primjedbe