AKO VAM MAČKA LEGNE NA STOMAK, pazite, to može da znači samo jednu stvar

Naučnici su došli do zaključka. 

Najnovije studije pokazale su da zvuk koji mačke ispuštaju kad predu može pozitivno da utječe na ljudsko zdravlje. Ovo su prednosti: 

Smanjenje stresa Mačke kad predu, njihov zvuk kreće se na frekvenciji od oko 25 Hz. Budući da je obično riječ o niskoj frekvenciji mačijeg predenja, tada dolazi do opuštanja tijela i uma. Te frekvencije se prenesu na tijelo vlasnika. 

Dolazi do snižavanja krvnog pritiska Osim što zvuk predenja umanjuje stres, on uspješno i snižava krvni pritisak. Pomoć pri disanju Ljudi koji imaju problem sa povremenim gubitkom daha rekli su kako im je mačka pomogla da taj problem nestane, a sve zahvaljujući njenom predenju na njihovom stomaku. 

Liječi kosti Najnovija istraživanja pokazala su kako zvuk mačijeg predenja pomaže u zarastanju preloma. 

Naime, vibriranje na frekvenciji od 25 do 50 Hz, ubrzava zarastanje kostiju. 

Smanjenje srčanih oboljenja Studija koja je provedena na Univerzitetu u Minesoti pokazala je kako vlasnici mačaka imaju do 40% manju šansu da obole od neke bolesti srca, a sve zbog toga što mačka na stomaku umanjuje nivo stresa i krvnog pritiska. 

Borba protiv upala Ako imate mačku kući, vjerujemo kako će vam biti drago da saznate i kako mačka na stomaku pomaže u borbi protiv upala, ali i otoka u zglobovima i tetivama. 

Primjedbe