BESKUĆNIK JE ZAMOLIO RADNIKE RESTORANA ZA OSTATKE HRANE: Menadžer smjene restorana ga je potpuno iznenadio

Kada je jedan beskućnik ušao u Chik-fil-A restoran u Tennesseeju, dobio je iznenađenje svog života. Ušao je u restoran i pitao da li može dobiti ostatke hrane – ali je dobio mnogo više. Čovjek koji je bio u restoranu sa svojom kćerkom je svjedočio tome kada je ovaj čovjek ušao u restoran i kako se menadžer ponašao razgovarajući sa njim.

Otac po imenu Joey Mustain, objavio je priču koju je vidio na Facebooku istog trenutka kada je došao kući. “Odveo sam svoju kćerku Stellu danas na ručak u Chick-fil-A. Zaista je čisto, hrana je ukusna i djeca imaju gdje da se igraju. Kada smo završili svoje jelo i kada se ona izigrala sa ostalom djecom, otišli smo da naručimo desert. 

Odlučila je da želi da svoj sladoled pojede u restoranu a ne u autu gdje to inače čini. 

Tada smo oboje primjetili da je u restoran ušao čovjek koji je pitao da li u restoranu imaju ostatci hrane i da li ih može dobiti. Njegove cipele su bile potpuno blatnjave. 

Njegova brada i kosa su izgledale neuredno, ali isto tako i znak da on baš i nema priliku da ih uredi često.

Ljudi koji su prolazili pored njega su se držali na distanci. Kada bi pričao sa njima teško bi mu odgovorili, ali on se smijao dok je čekao menadžera da dođe.” 

Činilo se kao da ništa nije moglo da uvrijedi ovog divnog čovjeka. 

Kada je menadžer prišao čovjeku, Joey je bio šokiran kako se razgovor nastavio. 

“Kako sam mogao shvatiti, mendažer mu je rekao kako će mu dati cijeli obrok, ne samo ostatke hrane ili višak. 

Jedina stvar koju je želio od njega jeste da se zajedno sa njim pomoli. 

Kada je pristao na to, menadžer je stao tu ispred njega i zaustavio je sve što je radio i pomolili su se zajedno. 

Čuo sam da spominje ljubav u molitvi. Rekao je kako je taj beskućnik razlog zašto se njihov restoran otvara svakog jutra. 

Skrenuo sam svojoj kćerki pažnju na to šta se dešava, a kada me je pitala šta rade objasnio sam joj. Volim učiti svoju kćerku nekim važnim životnim lekcijama i da vidim da može naučiti nešto dobro i od drugih ljudi.” 

Menadžer je mogao jednostavno da zamoli beskućnika da izađe iz restorana ali je odlučio da napravi pozitivnu razliku. 

Kako vrijeme postaje sve hladnije, beskućnici su primorani da žive u jako teškim uslovima. Obiđite obližnje skolnište za beskućnike i poklonite im vašu staru odjeću ili novac, dobro će im doći. 

Vi imate moć da njihove živote barem malo poboljšate, kao što je to ovaj menadžer uradio. 

Primjedbe