BILJKA BESMRTNOSTI: Kada vidite šta Aloe Vera radi vašem tijelu shvatit ćete zašto su je Egipćani tako nazvali

Ljekovita biljka Aloe vera potiče iz Sjeverne Afrike, izgledom podsjeća na kaktus, u sebi sadrži dosta vode.

Bogata je raznim vitaminima i mineralima , pogotovo vitaminom C , E i cinkom . Ona ima antibakterijsko djelovanje pa zbog toga uspješno sprečava sve vrste infekcija . 



Ova biljka u Rusiji je poznata kao ” eliksir mladosti ” dok su je stari Egipćani nazivali ” biljkom besmrtnosti ” ili čak ” kraljicom ljekovitih biljaka ” . Takodje je poznata po svojim iznimnim ljekovitim moćima. 

Aloe vera ( aloja ) se bez sumnje smatra za najlekovitiju biljku na planeti. Odlično djeluje na cjelokupno zdravlje ćovjeka i korisna je čak i u kozmetičkoj industriji. 



Na njoj su provedena mnoga znanstvena istraživanja ali do sada još uvijek nisu u potpunosti objašnjena njena čuda i na koji način uspješno liječi neke od najtežih bolesti poput raka i AIDSa .. 

Postoji i vjerovanje da je Aloe Vera jedna od Kleopatrinih tajni za njegu kože . 

Aloe Vera kao lijek masovno je počela se koristiti u Americi na prvom mjestu kao laksativ, a kasnije su otkrivena njena ljekovita svojstva za liječenje opeklina, posjekotina, uboda, posljedica zračenja, za njegu kože lica i tijela i drugih dermatoloških problema. 

Ljekovita svojstva Aloe vera biljke poznata su od davnina. Zbog njene velike sposobnosti ublažavanja bola i regeneracije kože, aloe vera masovno je korištena za liječenje žrtava atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki. 

Aloe vera se danas primjenjuje za lijeenju mnogih bolesti počevši od najbezazlenijih alergija i kožnih infekcija, pa sve do najozbiljnijih bolesti kao sto su astma, bronhitis, dijabetes, rak (pogotivo rak kože), sida i tome slično. Uz pomoć ove biljke uspješno se liječi i anemija, hepatitis, visak kolesterola u krvi, nesanica, depresija kao i posljedice kemoterapije i radioterapije. 

Ova vrlo ljekovita biljka postala je nezamjenjiv sastojak u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji posebno za proizvodnju krema za lice i losiona za njegu tijela. Tako je aloe vera mast zaista odličan za liječenje akni a zbog svojih karakteristika često se nalazi u sastavu dezodoransa. Aloe vera losioni i gelovi se upotrebljavaju kao zaštita protiv sunca i lijek protiv opeklina izazvanih pretjeranom izlaganju sunčevoj svjetlosti. Razne kreme na bazi aloe vere daju koži vlaznost i mekoću. 

Ne treba zanemariti činjenicu da je ova biljka ujedno i izuzetno hranjiva. U kombinaciji s raznim voćem aloe vera je odličan okrepljujuće prirodni napitak bogat mineralima i vitaminima. 

Danas se za liječenje raznih bolesti najviše koristi aloe vera gel. 

Aloe vera gel 

Gel aloe vera dobiva se iz unutrašnjosti lista biljke a ustanovljeno je da sadrži cak 250 ljekovitih sastojaka. Može se piti ili koristiti za vanjsku uporabu a pomaže u liječenju poremećaja metabolizma, upalnih procesa, protiv virusa, bakterija, gljivica, za jačanje imuniteta. Aloe vera gel također potiče rad unutarnjih organa: jetre, srca, bubrega, žuči. Regulira rad živčanog sustava i pomaže kod odvikavanja od alkohola i pušenja. Kao sredstvo za lokalnu upotrebu koristan je za liječenje svih kožnih oboljenja, bolova u zglobovima, konjunktivitisa, mrena, za njegu usta i zuba, protiv akni i prhuti i još mnogo toga. 

Primjedbe