DA TI SRCE PUKNE OD TUGE: Pripremili su srceparajući rođendanski bal za malu princezu koja umire i koja nikada neće biti mlada

To je prisutne ostavilo u suzama. Zove se Lila May Schow. 

Ona ima neuroblastoma karcinom već 3 godine, ali kada su doktori rekli da je u posljednjem staddiju i da više ništa ne mogu učinit da joj bude bolje, društvena zajednica je ponudila da urade ono što oni mogu. 



Na njen peti nadolazeći rođendan, njena majka Heidi Hall je mislila da je dobra ideja da joj pripreme jedan veliki rođendanski bal. 

Ljudi su donirali i novac za zabavu, na kojoj su svi nositi svečanu odjeću. Znajući da će to biti njen posljednji rođendan, organizatori događaja donirali su sve za zabavu. To je bila svečana zabava sa crvenim tronom koji je bio napravljen za predivnu princezu. 



Dok su za zabavu svi bili svečano obučeni, bilo je prisutno i nekoliko Disneyevih predivnih princeza. 

Lokalna policija je obezbjedila prelijepu kočiju u kojoj je Lila doša sa ostalim princezama. Čim su stigli u dvorac, vidjela je svog tatu i potrčala prema njemu. 

Njen tata Ryan Schow i očuh Blake Hall su doveli malu princezu na njenu svečanu zabavu. 

Ovo je također proslava života i šansa da ova djevojčica doživi stvari koje nikada neće, uključujući svoju maturu i vjenčanje. Njen tata i očuh su plesali sa njom. Prvo je to uradio njen otac koji je rasplakao sve prisutne, zato što se slomio u suzama za vrijeme plesa. 

Onda je Blake imao zanimljivi ples da kćerkom, prije nego što je kleknuo na koljena i “zaprosio je”. 

Sve u svemu, to je bila jako zanimljiva ali srceparajuća zabava. Lila May je preminula nekoliko sedmica nakon toga, ali porodica i zajednica su bili zahvalni što su joj pružili šansu da se osjeća kao najsretnija princeza na svijetu, prije nego što ga je napustila. 

Primjedbe