DUVAJTE U SVOJ DESNI PALAC 30 SEKUNDI: Vašem tijelu će se desiti stvari zbog kojih ćete ovaj postupak ponavljati svaki dan.

Verovatno mislite da uz pomoć moderne medicine možemo saznati sve, ali nije uvek tako. 

Grlo Ukoliko imate upalu grla preporučuje se mnogo čaja i meda, međutim, postoji još nešto što možete da uradite. Ispirajte grlo slanim rastvorom svakih nekoliko sati kako biste ubili štetne bakterije (u čašu tople vode razmutiti kašiku morske soli). 



Prema specijalisti za uho grlo i nos, Skotu Šaferu, trebalo bi samo golicati uho, kada dođe do spazma u mišićima grla. 

Smirite svoje nerve Kada ste pod stresom, umivajte se ledenom vodom i zadržavajte dah. Hladnoća bi trebalo da pokrene “ronilački refleks”, koji optimizuje način na koji telo koristi kiseonik. Vaši mišići će se opustiti i bićete smireniji. Ukoliko budete pili hladnu vodu ili odete pod hladan tuš, to će imati sličan efekat. 



Izborite se sa starim strahom od bolničke igle 

Kako biste uspeli da bezbolno prođete kroz testiranje krvi, počnite da kašljete kada medicinska sestra stavi iglu. Njoj bi trebalo da napomenete da ćete to uraditi kako ona ne bi promašila svoju metu. Kašalj će vam skloiti misli sa igle tako da ne morate da se plašite. 

Otpušite zapušeni nos Kada nam je nos zapušen, teško nam je da se fokusiramo na bilo šta drugo. Pokušajte da ga otpušite tako što ćete jezikom pritisnuti nepce, a prstima pritisnuti prostor između obrva. Ovo bi trebalo da traje oko 20 sekundi, zatim pustite, nakon 20 sekundi, ponovite. 

Sprečite nastanak ožiljaka od opekotina Umesto da stavite led na opekotinu 1. stepena, samo ugroženo područje pritisnite jastučićima prstiju. Ovo će usporiti proces homeostaze vašeg tela i ne bi trebalo da dođe do nastajanja neprijatnih plikova. Vaša koža će se prirodno izlečiti i neće biti ožiljaka. 

Oslobodite se zubobolje Ukoliko imate osetljive zube ili osećate da će uskoro zub početi da vas boli, uzmite paket leda i naslonite ga na obraz i polako ga pomerajte napred-nazad. Vaše telo će se fokusirati na osećaj u ruci i ne bi trebalo da osećate bol. Ukoliko ovo ipak ne uspe, uvek se možete osloniti na ulje karanfilića ili grickanje zrna karanfilića. 

Izborite se sa nervozom Neki ljudi jednostavno osećaju nervozu intenzivnije od drugih, ali postoje trikovi koji im mogu pomoći da se smire i nastave dalje. Duvanje u palac je jedan od odličnih načina da se opustite. Ovaj jednostavan zadatak će vas naterati da se fokusirate na disanje i na taj način usporite puls. 

Oslobađanje od migrene Oslobodite se migrene jednostavnim pritiskanjem mišića između desnog kažiprsta i palca, koristeći palac leve ruke i srednji prst. Držite mišić oko 2 minuta, a zatim ponovite postupak na suprotnoj ruci. Ovo mesto na ruci koristi se za akupresuru kako bi se ublažila tenzija i podstakao protok krvi. 

Rane tretirajte medom Nanesite malo meda na ranu pre nego što je uvijete zavojem. Verovali ili ne, med ima snažna antibakterijska svojstva. Nedavna studija je pokazala da med može uništiti gotovo sve sojeve bakterija koje mogu uticati na inficiranje rane. 

Primjedbe