NAPITAK ZA PODMLAĐIVANJE: Recept koji se prenosi ćerkama i unukama

Njihova tajna je u ovom eliksiru! Postoje efektivne metode podmlađivanja.

Zato ne treba koristiti skupe kozmetičke preparate i još skuplje i rizičnije hirurške zahvate. Podmlađivanje lica, tijela i cijelog organizma ne može se sastojati samo od kozmetičkih procedura.Najbolje je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju iznenađujuće rezultate: pravilna ishrana, odgovarajuća fizička aktivnost, prirodna njega i duhovno zadovoljstvo.

Prenosimo vam recept za eliksir mladosti: 

Sastojci: 

100 ml čistog lanenog ulja
2 srednja limuna
1 velika glavica bijelog luka
0,5 kg meda.

Priprema i upotreba: Očišćeni bijeli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore izmiksajte u blenderu. Samljevenu smjesu pomješati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promješati. Smjesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno, 1 kašičicu pola sata prije jela. 

Ova smjesa na sljedeći način podmlađuje organizam: 

Laneno ulje je biljni hormon; lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfalinolenska kiselina (omega-3) što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja). 

Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove. 

Bijeli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju cijeli organizam. 

Primjedbe