NE ČINITE TO: Ovih 11 stvari neuspješni ljudi rade čak i vikendom

Glavna stvar u vezi vikenda je isplaniranost. 

Da li pažljivo pripremate kako ćete provesti svoje slobodno vrijeme? 



Oni nemaju nikakav plan. 

Ne mora svaka minuta svakog sata vašeg vikenda biti unaprijed isplanirana, ali dobro je imati neku općenitu ideju o tome što biste htjeli obaviti, čak i ako samo radite raspored za odmaranje. 

To će omogućiti da zašitite svoje vrijeme, ili da u raspored stavite zabavne događaje. 

Ne ostavljaju vrijeme za voljene 



Može biti teško odvojiti nešto vremena za osobe do kojih vam je stalo tijekom ludog radnog tjedna prepunog raznih gužvi. Nadoknadite to vikendom. 

Dopuštaju tehnologiji da ih kontrolira 

Spremite svoj mobitel. Isključite email s posla i dajte do znanja vašim suradnicima da im nećete odgovarati. Ne postanite ovisni o tehnologiji. 

Ne uživaju u slobodnom vremenu 

Bez obzira odmarate li se sami ili idete van s prijateljima, pobrinite se da tijekom slobodnog vremena radite nešto što vas veseli. 

Cijelo vrijeme spavaju 

Možda ste u petak previše popili pa se oporavljate. Možda ste samo jako umorni. U svakome slučaju, ovo bi stvarno moglo poremetiti vaš ciklus spavanja, i vjerojatno biste to trebali nekako popraviti. 

Gomilaju troškove 

Cijeli tjedan brojite svaku kunu, a zatim sve to uludo potrošite tijekom vikenda. 

S vremena na vrijeme definitivno bi trebali sami sebe ničim počastiti, no ako za vrijeme vikenda pretjerano trošite na gluposti koje vam ne trebaju, onda biste možda trebali razmisliti o nekim jeftinijim opcijama, poput besplatnih javnih događaja. 

Ne razmišljaju o sebi 

Tijekom radnog tjedna prepunog posla i raznih obaveza može biti teško odvojiti nešto vremena samo da prorazmislite o vlastitom životu i ciljevima. Važno je s vremena na vrijeme provjeriti kako vam ide. 

Ne mogu prestati razmišljati o poslu 

U petak je sjajna ideja postaviti raspored za slijedeći ponedeljak. Biti dobro pripremljen je sjajno, ali biti radoholičar baš i ne. Malo se isključite i opustite u subotu i nedelju. 

Ljenčare i onda žale zbog toga 

Jedan od sjajnih načina za odmoriti se tijekom vikenda je samo se opustiti i ništa ne raditi. Ali ako vam zbog imitiranja ljenjivca bude dosadno, ili kasnije žao, ili pak zbog toga zapostavite nužne kućanske poslove i zadatke, onda bi možda trebali porazmisliti o tome kako provodite vikend. 

Ne opuštaju se 

Druga su pak krajnost oni koji prenatrpaju svoj raspored za vikend. 

Kako bi bili produktivni, a time i uspješni, važno je koristiti vikend kako bi ponovo napunili svoje baterije. Ako vaši vikendi ne uključuju nimalo odmora, onda se nikada nećete osjećati odmorno i svježe, što može biti pogubno po vaš uspjeh. 

Ne pripremaju se za nadolazeći tjedan 

Nedelja navečar savršeno je vrijeme za pripremu za slijedeći tjedan. Možete napraviti popis stvari koje morate napraviti, ažurirati svoj kalendar, ili samo razmisliti o stvarima koje bi željeli postići u nadolazećim danima. Neuspješni ne rade ništa od toga. 

Primjedbe