UKRALI JOJ BEBU 3 DANA NAKO ROĐENJA: Kada je upoznala kćerkinu drugaricu, doživjela je šok!

eđutim, ona se nije predala, tražila je dok nije našla. Selest Nurs je iz Južnoafričke Republike. 

Suočila se na sudu sa ženom koja joj je prije 19 godina otela kćerku Zefani. Ispričala je sudu kako je ležala u bolničkom krevetu tri dana nakon carskog reza. U sobu je ušla žena odjevena kao medicinska sestra, tako se predstavljala. Beba je neprestano plakala, pa je žena pitala Selest da li je može uzeti. Selest je potvrdila da može. 

Kasnije je u sobu ušla prava medicinska sestra i pitala je gdje joj je kćerka. Šokirana Selest je zajedno sa medicinskom sestrom pretražila cijelu bolnicu. Bebu nisu našle. Bilo je to 1997. godine. Selest je u međuvremenu rodila troje djece. Razvela se, pobijedila rak i opet se udala. Zefani nije zaboravila. Tražila je i svake godine je slavila njen rođendan. 

Godine 2009. primila je poziv. Žena je tražila da joj da 33.000 dolara za informaciju o Zefani. Selest je dogovorila sastanak sa ženom i o svemu obavijestila policiju. Ali žena koja je zvala nikada nije došla na sastanak. 

“Nikada nisam izgubila nadu. Znala sam da je moje dijete tamo negdje i da ću ga naći i da će se vratiti kući”, rekla je Selest 2010. godine. 

Njena ćerka Kasidi išla je u školu sa djevojkom koja joj je bila slična. Postale su i najbolje prijateljice. Čak su i stanovale u blizini. Selest je posumnjala da bi ta djevojka mogla da bude njena Zefani. Djevojku su pozvali na ručak i pitali je kada je rođena. Selset je istraživala i kada je prikupila dovoljno podataka o devojci obratila se vlastima i tražila je DNK test koji je prošle godine pokazao da je djevojka zaista Zefani. 

Žena koja se brinula o djevojci sada je na sudu. Ona tvrdi da je usvojila kćerku, jer nije mogla da zatrudni. Rekla je i da su joj tokom usvajanja rekli da se majka odrekla kćerke. 

Ali vlasti ženu (50), čije ime nisu rekli zbog pravnih razloga, sumnjiče da je otela Zefani iz bolnice. 

Primjedbe