Djeca su se slikala u vrtiću! 30 godina kasnije, vaspitačica je pogledala sliku i zanijemila!

Zamislite kako bi to bilo onda za učiteljicu Lorly Schik, koja je radila u školi 50 godina, da je pratila svakog svog učenika.
Ali nakon svih tih godina, ona se može prisjetiti skoro svih svojih učenika koji su sjedili u njenim klupama. Zato se jednog dana jako obradovala gledajući vijesti.
Lorly je počela svoju karijeru 1940-ih godina u Minnesoti. Toplog srca, podučavala je skoro 50 generacija učenika, prije odlaska u penziju 1989. godine.
Godinama kasnije, njen muž je preminuo, a ona se sa 90 godina preselila u starački dom. Tamo je jednog jutra gledajući TV vidjela poznato lice.
Jedan od voditelja jutarnje TV emisije je njen bivši učenik. Prošlo je skoro 30 godina od kako mu je bila učiteljica, ali se sjećala tog malog dječaka iz njenog razreda.
Odmah je napisala pismo njegovim roditeljima.
Sa velikom dozom ponosa upravo gledam svog bivšeg učenika kako vodi jutarnje vijesti na KARE 11. Još uvijek ga mogu zamisliti sa njegovom kratkom tamnom kosom za njegovim stolom“, napisala je, prije nego što je zamolila roditelje da posjeti svog bivšeg učenika.
Roditelji su naravno njeno pismo prenijeli sinu.
Morao sam ponovo da je vidim” rekao je. I jeste – nakon čak 30 godina su se ponovo sreli.
Susret vaspitačice i učenika – Screenshot/YouTube
Sjeli su zajedno i prisjećali se starih uspomena iz škole, te pričali o svemu što se desilo tokom 30 godina.
Lorly je sačuvala sve od dana kada je radila kao učiteljica, čak i pismo dječakove majke kada je bio u njenom razredu 1988. godine.
Željela bih da vam se zahvalim jer ste Coryu učinili prvu godinu školovanja jako zanimljivim iskustvom. Uživao je u svakom trenutku, i zadnjeg dana nije mogao prestati plakati jer je shvatio da sljedeće godine neće doći kod vas u razred. Ostavili ste jako pozitivan uticaj na njegov život i živote druge djece, i trebate biti ponosi na sebe“, pisalo je u pismu.
Prolazeći kroz sva sjećanja i uspomene oboje su zaplakali.
Jako je divno vidjeti učiteljicu i učenika kako su se ponovo susreli nakon svih ovih godina.
Pogledajte video o njihovom ponovnom susretu ovdje:
Divno je kako ova učiteljica još uvijek pamti svako lice, iako je prošlo 30 godina. To zaista pokazuje koliko se oni zaista brinu o nama!

Komentari