Duhovno značenje toga imate li psa ili mačku – i kako pomažu

Mačka
Ona astrološki simbolizuje blagost mjeseca, a ljudi je često biraju kao ljubimca kada u njihovim životima vlada neravnoteža, ako se osjećaju emocionalno praznima, kada trebaju duhovnu podršku…
Za ovu životinjicu se kaže kako ima gotovo magičnu sposobnost ukloniti loše vibracije iz čovjeka. Ona vraća vitalnost.
Kada osjeti da joj je vlasnik pun negativne energije, sjedit će blizu njega sve dok ta energija ne prijeđe u nju. Potom će ustati i otići, i tada je dobro ne zaustavljati ju jer zna što radi.
Mačka odlazi dalje od vlasnika kako bi tu negativnu energiju izbacila i ponovo se napunila pozitivnom. Vratit će se tek kada to obavi.
Pas
On predstavlja energiju sunca, a kada čovjek poželi psa, lahko je moguće da žudi za nekim promjenama u životu. Za ove umiljate dlakavce se kaže da su anđeli čuvari koji su uz nas u dobru i zlu.
I psi na sebe preuzimaju negativnu energiju vlasnika, upijaju je kao spužva. Ali, apsorbuju i svu lošu energiju kojom je vlasnik okružen, a dolazi od drugih ljudi.
Ali, za razliku od mačke, pas neće otići kako bi se riješio lošeg i napunio dobrom energijom, već ostaje uz čovjeka. Tako se negativnost u njemu, ako je okruženje loše, nagomilava pa može postati boležljiv ili depresivan
Psi su izuzetno usklađeni s energijom vlasnika pa, ako vidite da psu psihički ili fizički nije dobro, to može biti zato što vi živite u okruženju koje vas čini nesretnim.

Komentari