Godišnji horoskop za zdravlje: Evo kakva nas sudbina prati na polju zdravlja u 2018. godini

Čitave godine imaćete uopšteno dobro zdravstveno stanje. Uran će vas učiniti u nekoj mjeri slabim i podložnim zdravstvenim problemima, ali će vas Jupiter zaštititi od svih većih zdravstvenih komplikacija. Nivo energije biće visok, ali slušajte sebe i s vremena na vrijeme pomladite i dušu i tijelo. Moraćete da se suzdržite od nekih stvari kada su u pitanju prehrambene navike. Ostavite nešto vremena za vježbanje ili fizičku aktivnost. Nemojte pretjerivati ni u čemu. Stresa se možete riješiti uz pomoć meditacije i jednostavnih vježbi koje možete raditi i na poslu, piše “Tarot-horoskop“…
BIK
Godinu će većina vas početi u dobrom zdravstvenom stanju i sa solidnom energijom. Početak godine je idealno vrijeme za bavljenje sportskim aktivnostima ili za odvikavanje od loših navika. I jedno i drugo stvoriće lijepe predispozicije za budućnost. U drugoj četvrtini godine osjetićete nagli pad energije i moral će vam biti testiran. Držite osjećanja pod kontrolom i provjerite zdravstveno stanje. Tu i tamo se opustite, udaljite od svih i uzmite vremena za sebe da bi ojačali ne samo fizički već i mentalno. Poradite na vlastitom samopouzdanju. Ove ćete godine ukloniti stres, a s njim i ograničenja u svom životu. Ne uzimajte stvari srcu.
BLIZANCI
Tokom godine imaćete zdravlje i energiju na vrhuncu. Osjećaćete se bolje nego ikad što će vam pomoći na svim poljima, ali posebno poslovnom. Kroz ovu godinu vaša dinamičnost i brzina odgovora na nove situacije dosegnuće nove visine. Pripremite se na periode užurbanosti i napetosti koji će doći u fazama sredinom godine. To može donijeti telesnu, ali i psihičku slabost za neke od vas. Uključite se u bilo kakvu aktivnost koja vas može mentalno odmaknuti od svakodnevice, posebno od posla. Pokušajte da pronađete balans između psihičkog i fizičkog da bi čitavu godinu ostali poletni i veseli.
RAK
Godinu ćete započeti sa izvrsnim zdravljem i suočeni sa bezbroj mogućnosti i prilika koje vam mogu pomoći da se dotjerate u fizičkom, ali i psihičkom smislu. Kad god imate priliku, iskoristite je za odmor i razmišljanje. Ostanite aktivni i jedite zdravije. Pripazite da vam događaji na ljubavnom planu ne pokvare psihičko stanje i ne uzrokuju nervozu. Budite pozitivni i unesite u okruženje dašak optimizma. Kroz ovu godinu imaćete energetske padove, ali i uspone. Bitno je da nađete balans između posla i zabave kako bi energiju, čak i kad je u padu, iskoristili na najbolje načine. Naglasak je ove godine na tome da sebi stvorite predispozicije za zdravije sutra, zato se klonite nezdravih užitaka da bi izbjegli negativne dugoročne posljedice po svoje zdravlje.
LAV
Zdravlje će vam ove godine biti prosječno. Iako ćete smatrati da ste zdravstveno stabilni očekujte povremene osjećanja slabosti u tijelu i duši.
U takvim trenucima boravak u prirodi može učiniti čuda. Opšte stanje možete poboljšati ispravnom ishranom i redovnim vježbanjem. Nemojte previše fizički da se naprežete. Sredina 2018. može donijeti povećanje stresa, pa budite svjesni komplikacija koje iz toga mogu nastati, slušajte svoje tijelo i pokušajte ostati smireni. S vremena na vrijeme odmorite se da biste ostali fizički i mentalno jaki, ali gledajte da takvi odmori traju duže od 2-3 dana.
DJEVICA
Početkom godine bićete u odličnoj kondiciji, ali kako će vrijeme prolaziti tako treba da odvojite vrijeme za odmor i opuštanje. Da bi se osjećali i razmišljali pozitivnije savjetuje se odlazak na kraća putovanja ili kraće godišnje odmore tokom cijele godine. Pozitivnost i optimizam su ono što želite da ove godine prevlada jer će vam te dvije stvari pomoći da napredujete na više polja. Iza marta muški pripadnici znaka mogu očekivati neku zdravstvenu brigu, fizičko će stanje svakako zahtjevati vašu pažnju. Izbjegavajte previše da se iscrpljujete ali se klonite i previše odmora. Nađite balans u onome što radite i u onome što jedete. Budite odlučni ako se želite riješiti loše navike koja vas proganja zadnjih nekoliko godina. Bolje spriječiti nego liječiti je izreka koje se trebate držati ove godine kada je u pitanju zdravlje.
VAGA
Imaćete odličnu energiju u 2018. Istina, prva četvrtina godine još će biti ispunjena manjim zdravstvenim problemima i umorom koji vučete od ranije, ali će vas zalihe energije koje kasnije skupite voditi napred čak i kad se ne osjećate najbolje. Neki će pripadnici znaka oko druge četvrtine 2018. osjetiti pad u smislu opšteg zdravstvenog stanja, ali ćete do tada obaviti sve one velike zadatke i riješiti većinu stvari pa ćete si moći priuštiti odmor ili bolovanje. Pripazite na mentalno zdravlje, posebno u zadnjoj četvrtini godine kad se savjetuje bavljenje hobijima i bilo kakvim aktivnostima koje vam mogu ojačati duh i odmoriti um od svakodnevnih briga i dilema.
ŠKORPIJA
Kroz prvu četvrtinu godine očekujte dobro zdravstveno stanje i pozitivnu energiju. Bićete u mogućnosti da uložite više truda i u privatan i u poslovan život u tom periodu. Planete koje vas okružuju povećaće vaš retrogradni moral. Kroz čitavu ćete godinu imati izvrsne psihičke i mentalne sposobnosti. Pripazite na to da, kako će godina odmicati, smanjite malo poslovne obaveze kako bi izbjegli psihičke slomove uzrokovane stresom i prevelikim naporom. Osjetićete povremene padove imuniteta, a takva razdoblja možete skratiti ukoliko sačuvate dio svoje unutrašnje energije. To znači da povremeno uzmete odmor od posla i radite samo ono što vam predstavlja zadovoljstvo. Nemojte ni u jednom trenutku staviti na čekanje nego idite za obavezama i okupirajte se. Razmislite i o početku bavljenja rekreacijom.
STRIJELAC
Godina pred Strijelcima nosi pregršt energije koju ćete biti skloni da utrošite na različite životne avanture. Ipak, određen metež u vašem životu može se negativno odraziti na opšte zdravstveno stanje. Energiju ćete moći napuniti kroz razne odlaske na kulturna dešavanja ili kroz rekreaciju.
Sredina godine nosi brojne zahtjeve od strane prijatelja i porodice, pa se sigurno u tom periodu nećete posvetiti zdravlju. U drugoj polovini godine savjetuje se da obratite pažnju na ono što jedete i da počnete da se bavite vježbanjem kako bi ostali zdravi i u dobroj kondiciji. Budite stalno aktivni, nemojte sebi dozvoliti dulje predahe, ostanite u pokretu jer će vam to povećati moral u periodima koji su pred vama, a koji nose nove izazove.
JARAC
U 2018. ćete se godini suočiti sa povećanjem energije i vitalnosti. Bitno je da učinite sve što možete da tu energiju ispravno kanališete. Uvijek budno pratite situaciju oko sebe i fokusirajte se što više na trenutne zadatke. Godina je odlična za početak bavljenja sportom, ali i za to da se riješite nekih loših navika koje vučete od ranije. Držite se strožeg režima ishrane i nemojte da tolerišete periode užitaka. Udovoljavanje sebi i pretjerivanje ono su čega se morate kloniti kroz čitavu godinu. Pobrinite se i za svoje mentalno zdravlje jer ćete se dosta često nalaziti pod stresom i biti napeti, a zanemarite li taj dio zdravlja i ne odreagujete brzo i ispravno, mogući su padovi volje i uznemirenost. Tu i tamo smanjite količinu ugljenih hidrata, masti i visokokalorične hrane koje u sebe unosite a bilo bi dobro da probate program detoksikacije. Na taj način ostaćete zdravi i dobro ćete se osjećati.
VODOLIJA
U čitavoj godini imaćete zavidnu energiju. Dijeta i barem povremeno vježbanje ili redovno kretanje moraju biti dio vašeg života kako bi izbjegli nevolje kroz ostatak godine. Izbjegavajte masnu hranu jer će vam probavni sistem biće prilično osjetljiv. Poradite na oblikovanju vlastitog tijela, posebno na tonusu mišića, ali nemojte zaboraviti da je i um potrebno vježbati. Klonite se lijenog načina života jer to može ostaviti ozbiljne posljedice na opšte zdravstveno stanje. Počnite da se bavite sportom, idite na putovanje, smislite mentalne vježbe za um ili počnite više da čitate da bi na kraju godine u ogledalu vidjeli bolju sliku sebe. Nemojte dozvoliti da vam korake koje preduzimate kontrolišu stres i napetost.
RIBE
Držite se navika vježbanja i hranite se ispravnije kako biste ove godine imali bolju energiju. Čitave godinu bićete opterećeni različitim aktivnostima koje će energiju stalno svoditi na minimum pa ćete osjećati umor i iscrpljenost. Tu i tamo se odmorite i obavezno pravite pauze kako bi izbjegli nervozu i pretjerani stres koji mogu ostaviti na vas ozbiljnije psihičke posljedice. Metabolizam će vam se poboljšati. Morate jesti više voća i povrća i kloniti se nezdrave hrane, što se odnosi posebno na one od vas koji imate nešto lošiju krvnu sliku. Meditacija, joga i slične aktivnosti pomoći će vam da zadržite optimizam kojim ćete premostiti sve ovogodišnje izazove i iskušenja. Kraj godine donijeće manje zdravstvene probleme i opšti umor kojima se, da bi izbjegli ozbiljnije posljedice, morate posvetiti već na prve znakove.

Komentari