Muž je ušao u sobu i zatekao me na sve četiri dok čistim za klincima: Rekao mi je OVIH 5 RIJEČI i više NIKADA nisam ušla da spremam za djecom

A onda, jedne večeri, njen suprug je ušao u sobu i zatekao je kako puzi po podu i skuplja kockice. I ne samo da ih skuplja, već ih slaže po boji, jer kada Hajdi čisti i organizuje, čisti do kraja. I rekao joj je pet riječi koje njoj nikada ranije nisu pale na pamet.
– Zašto prosto ne zatvoriš vrata?
“Samo sam piljila u njega. Tačnije, kroz njega. Očekivala sam da se i on spusti na sve četiri pored mene i krene da mi pomaže u pomjeranju brda kockica. Umjesto toga, rekao mi je tih pet riječi. I baš to mi je trebalo. Odmah sam ustala i zatvorila vrata”, kaže Hajdi u svom postu koji je postao viralan među mamama širom svijeta.
– Ovih godina nam sa svih strana trube koliko je važno voditi računa o sebi, naročito kada ste roditelj. I važno je. Tako je lako izgubiti se u potrebama svojih ukućana. Ali zbrinjavanje sebe nije lako. Morate i u to da uložite vrijeme, energiju, ali i da zamolite za pomoć. Šta sve može da bude zbrinjavanje sebe?
  • Kada sakrijete par čokoladica negdje gdje ih nijedan ukućanin neće vidjeti, jer ih želite samo za sebe.
  • Kada upalite crtaže djeci da biste konačno popili kafu, i to toplu i svježu.
  • Kada ranije strpate djecu u krevet da biste vi i muž mogli da se na miru mazite na kauču.
  • Kada zatvorite vrata.
I šta sada? Sada je dogovor da klinci čiste sobu jednom sedmično. Ne ja. Oni. Ostalih 95 posto vremena soba izgleda ovako, i meni je to u redu. Sa ovim zatvorenim vratima mogu da živim – zaključuje Hajdi.

Komentari